ДБ иска кабинет с мандата на Продължаваме промяната

OFFNews 25 юни 2022 в 16:08 5497 2

Елисавета Белобрадова

Снимка БГНЕС

Елисавета Белобрадова

Цел на „Демократична България“ ще е да се сформира правителство още с мандата на „Продължаваме промяната“, тъй като липсата на функциониращ парламент в страната ще преустанови и възможността за законодателна и контролираща дейност, заяви депутатът Елисавета Белобрадова (ДБ) при посещение в Добрич.

Не можем да си позволим България да попадне отново в безвремието на служебно правителство и липса на действащ парламент, особено ако преди това не бъдат приети законите, свързани с Плана за възстановяване, каза Белобрадова, цитирана от БНР.

Тя е по-скоро скептична по отношение на възможност за коалиране с ГЕРБ, независимо от евроатлантическата ориентация на партията.

Предложение да отпаднат условията от параграф 17 от Закона за държавния бюджет са направили от Демократична България, съобщи още Белобрадова. Той предвижда държавата да отпусне допълнителните 20 милиона лева на университетите, само ако преди това променят правилниците си за атестиране, като по този начин бяха блокирани парите за заплати във висшите училища.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

25.06 2022 в 19:42

Чиполино , защо обслужвате Руските интереси?
опорка 1 - оръжия срещу Русия
опорка 2 - държене на македонските братя извън пазара и финансовите помощи на ЕС
опорка 3 - Русия, а не Сорос е по добър външен инвеститор. Очерняне на всяка не-Руска инвестиция като идваща от Сорос , демек спекулативна