ДБ и ПП най-вероятно отиват отделно на изборите

Ружа Райчева 06 август 2022 в 15:00 7246 8

Христо Иванов, Асен Василев и Кирил Петков на брифинг в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Христо Иванов, Асен Василев и Кирил Петков на брифинг в Народното събрание

"Демократична България" и "Продължаваме промяната" няма да направят предизборна коалиция и ще се явят отделно на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, съобщиха няколко източници пред OFFNews.

Причината е, че от "Продължаваме промяната" не искат такова обединение, тъй като се доверяват на поръчани от тях социологически изследвания, според които към момента получават по-голяма електорална подкрепа, ако се явят сами.

Според един от източниците ПП чакат подходящото време да обявят, че и за двете формации ще е по-добре да не се коалират.

Предложението за подобно обединение дойде от съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, който призова за предизборна коалиция не само с ПП, но и с всички "запазили духа на протеста".

Впоследствие депутатът от ПП Искрен Митев каза, че Христо Иванов е прибързал с решението за създаване на голяма предизборна коалиция. "С тази заявка той вкарва очакване в обществото, предпоставя нещата и това е едно малко притискане на ситуацията", заяви Митев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

8

Moirae

07.08 2022 в 13:46

Консолидацията в случая ще доведе до преливане и повече гласове. Освен очерняне на противниците, непрестанните залпове на ненавист на жълти медии, направи така че да се изпари огромно количество надежда в способностите на българските политици. Затова виждам в едно обединение нещо много позитивно.

645

7

wakeup

07.08 2022 в 07:41

Решението на ПП е грешка която ще коства много на България За да се неутрализира влянието на проруските партии в следващия парламент и псевдоевроатлантическите Бойковци е нужно много мощно обединение ясно от самото начало България е в ситуация в която никога не е била иреалността е много по сериозна от социологията Явно ПП още не са се отървали от младежката си наивност

5827

4

pisnamiotmutri

06.08 2022 в 18:22

Но доскорошната единствена алтернатива на ГЕРБ, БСП и ДПС - ДБ имат проучване сочещо, че ще увеличат няколко пъти подкрепата за тях ако се явят обединени със събратине от кол и въже самоопределили се за десни абревиатурки в страната. Голямото дясно обединение, след което апатията ще е гарантирана