Ексклузивно Коалиция ще има

Д-р Илко Семерджиев напусна ДСБ

OFFNews Последна промяна на 14 ноември 2014 в 23:45 10698 23

Илко Семерджиев.

Д-р Илко Семерджиев, министър на здравеопазването в правителството на ОДС (1999 – 2001 г.), напусна ДСБ.

В писмо до председателя на ДСБ - Красно село и до Радан Кънев д-р Семерджиев обяви, че преустановява членството си в партията.

Настоящата коалиция, в която ДСБ участва, включително със свои министри в правителството на ГЕРБ-РБ-АБВ-ПФ, показва, че редовите членове и симпатизанти на ДСБ, както и избирателите, са брутално излъгани - пише бившият здравен министър в правителството на Иван Костов.

Към момента д-р Илко Семерджиев е председател на Коалиция "Десните", на която беше водач на листите в 23 МИР София и 6 МИР Враца на предсрочните парламентарни избори.

Публикуваме пълния текст на писмото на д-р Семерджиев:

"До г-жа Грети Стефанова
Председател на ДСБ, София, Красно село
Копие до г-н Радан Кънев
Председател на ДСБ

Уважаема г-жо Стефанова,

С настоящето Ви уведомявам, че считано от 07.11.2014 г. преустановявам членството си в ДСБ поради несъвместимост между личните ми разбирания за последователност и почтеност в политиката, и политическото поведение на ДСБ в рамките на Реформаторския блок, както и в 43 НС. От Резолюцията, приета на XII НС на ДСБ, т.3, проведено на 15.03.2014 г., ни дели само половин година и за мен, както и за всеки редови член на ДСБ не става ясно как позицията на партията се е променила на 180 градуса относно отношенията с ГЕРБ и отцепилото се про-путинско крило на БСП в лицето на партия АБВ. Горецитираната т.3 на резолюцията на XII Национално събрание гласи:

„3. Осъзнаваме, че поривът за промяна от миналото лято беше прекършен от безочието на властта и пропагандната машина на мафията. Ние сме политическото представителство на хората, искащи промяна, на хората, които знаят, че изборът между БСП и ГЕРБ е натрапен фалшив избор.“

Настоящата коалиция, в която ДСБ участва, вкл. със свои министри в правителството на ГЕРБ-РБ-АБВ-ПФ показва, че решенията на НС на ДСБ са бламирани изцяло, редовите членове и симпатизанти на ДСБ, както и избирателите са брутално излъгани, а Ръководството, което до преди 05.10.2014 г. наричаше БСП и ГЕРБ „мафия“, днес е в парламентарна и управленска коалиция с тях. При това коалицията с частта на БСП, обособила се в партия АБВ, е най-ретроградната евроазиатска част, на която България дължи т.н. „Голям енергиен шлем“ и е ръководена от агент на ДС. Недоумение буди и внезапно пробудилата се „любов“ и „благодарности“ към председателя на ГЕРБ, г-н Бойко Борисов, за когото Ръководството на ДСБ декларираше, че никога няма да подкрепи за премиер, но само за дни след извънредните парламентарни избори го припозна за свой лидер, премиер и коалиционен партньор.

Личното ми мнение е, че членовете на Ръководството на ДСБ са изменили на политическите принципи, политическата линия и политическите решения, взети от най-високите органи на партията, позволили са си груби самоуправствени действия и в името на обогатяването с власт, изграждане на лични кариери и придобиване на лични облаги, вместо да противостоят на т.н. от тях „мафия“, всъщност са се присъединили към нея.

Обикновено в такива случаи Ръководство, което не е спазило решенията на по-висшестоящи органи на партията, подава оставка или му бива поискана оставка, за да понесе отговорност за самоуправството и подмяната на волята на членовете. Тъй като това очевидно не се очертава да се случи, смятам, че повече нямам място сред узурпатори на власт и нелегитимно своеволничещи партийни ръководители, които са подменили политическия и идеологически профил на ПП ДСБ.

Илко Семерджиев
14.11.2014 г."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.11 2014 в 14:06

е нека да кажа, че това е ДЪЛГАТА РЪКА на Костов. Което няма да промени моята преценка за Костов като най- усрешния и решителен държавник след 1989 г., но и няма да спести мнението ми, че времената се менят и когато той си остава на равнището на 90-те год., по убеждение и преценки, може да нанесе повече вреди отколкото ползи. Все пак и за него мовмента е крайно изнервящ. Цесия, не цесия но ще загуби пари от КТБ. Пък и се изложи оставяйки в банка КТБ над 200000 лв. Мен ДСБ не ме е разочаровала все още. Ще ме разочарова ако не направи реформи.

15.11 2014 в 21:56

Посредственият коментатор гледа на управлението на страната като на мач - вика за отбора, на който симпатизира. Нищо, че играчите са калпави, че мачът е една пародия, важно е да викаме "хайде наште" и да громим противниковия отбор. Не е необходимо да се включат няколкото сиви мозъчни клетки за да се направи опит да се разсъждава за кого се вика. Д-р Семерджиев е прав в честното си отношение, но той не бива да напуска, защото с него са хилядите разочаровани от съюзяването с гербаджиите. Бойковистите не са вече членове на БСП, но носят кръвта и комунистическата закалка на БКП, въпреки че се правят на антикомунисти и пазят скрити партийните си книжки като светини

15.11 2014 в 21:22

Никога не съм харесвал това цигане, но позицията му е напълно основателна.

15.11 2014 в 17:10

И още,сега не е време за напускане,защото изглежда като да забиеш нож в гърба на своите ,точно когато трябва да имат подкрепа в тежката задача,която им предстои да решат.За мен предатели са и ЕНП,която прие гЕрб още от самото им създаване и ги легитимираха като"десни".И после ,когато предстояха избори през 2009 година,този Ж.Дол пак дойде да потупва по гърба бОйко бОрисов,та ошашавеният електорат да гласува за него...За мен това си е нагло вмешателство във политиката на суверенна държава...явно тези от ЕНП не си дават сметка,че у нас управлява ДС и мафията.Не си дават сметка ,че гЕрб и бсп са едно и също...фалшиво ляво и фалшиво дясно...

15.11 2014 в 16:52

Член съм на ДСБ и гласувах за РБ ,и не съжалявам.Те залагат главите си ,като влязоха в тази управленска структура и взеха най-тежките министерства,предстоят им да извършат тежки реформи ,за които няма две мнения,че без министрите на РБ нямаше да се случат.По-скоро им пожелавам успех и още повече смелост ,по-бързо да започнат реформите и дано да си дават сметка ,че на тази барикада са сами ...всичките останали са от другата страна...Ошашавеният електорат още смятат гЕрб за дясна партия,а тя е най-успешното творение на ДС за фалшивото дясно.Какво да се прави ,такъв е "матриала"...дано да успеят,това е битка с мафията,която се е окопала до върховете на властта!

15.11 2014 в 16:39

Копие до арменския поп! Шушумига алчна!

15.11 2014 в 16:07

Ах, миличкото то. Отворете, дечица, аз съм вашата майчица, меее. Тръгнало с най-стария трик в черния пиар, аз съм един от вашите, ама съм страшно разочарован.

Бесепето се осра за пореден път, но толкова страшно, че по най-дисциплиниран начин пуснаха отбор Б, и трябва наистина да си Валери Жабленов, за да не можеш и това да разбереш. Допуснаха и некои мислещи елементи, защото само с могъщия интелект на Цецо не става. Сега трябва да видим дали ще успеят да закърпят положението, защото отдавна не можем да си позволим по-големи амбиции. При този матрал и този вот големите амбиции служат на Путя -- да ни клати лодката.

15.11 2014 в 15:15

Очевидно трудно им е на някои от вас да преглътнат факта, че някой, който не е симпатизант на омразната им БСП, може да критикува свещеното ни ново правителство. Съжалявам, милички, но не ми улучихте партийната принадлежност. Е, не съм баш десебар или куневист, ама имам доста приятели, които са такива и за които много добре знам, че са дълбоко разочаровани от извратения съюз, който се получи в парламента.

Да ни е честит!

15.11 2014 в 15:12

Роско, значи подмяната Пеевски не ти е била по вкуса, а? И на мен не ми беше. Но с каквото основание един юрист с лоша репутация е неподходяща кандидатура за шеф на ДАНС, с двойно по-голямо основание е един пожарникар с много лоша репутация е неподходяща кандидатура за министър-председател. Това за пореден път потвърждава виждането ми, че на седесарите-десетоноемвриийци им стига просто БСП да не са във властта.

Помня, че през лятото се протестираше срещу олигархията, срещу задкулисието. Не виждам причината сега тези протести да не бъдат продължени, имайки предвид, че кабинетът беше сформиран на тъмно. Отвратително ми е лицемерието, с което седесари като вас излагат заслужено на показ недъзите на едни, но търпят незаслужено същите недъзи у своите.

Нещата си идват на мястото според теб, но това по-скоро е надежда и пожелание, околкото факт. Може би сегашните министри са по-компетентни от предишните? Или може би парламетарното мнозинство на четворната коалиция ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ ти е по-приятна от от миналогодишната? Хайде малко по-трезво.

Наричаш ме комунист, само защото изказвам оправдано сериозни съмнения по отоншение на новата власт. Защо не наречеш комунисти партийните членове, на които днес гласуваш доверие - Бойко, Цецо, Цецка, Плевнелиев?

Хайде, Роско, със здраве!