Бунт в СДС: Искат оставката на председателя Лукарски

OFFNews 21 март 2018 в 06:41 9986 7

Оставката на председателя на СДС Божидар Лукарски ще бъде поискана на 17 април на заседание на Националния съвет. 

Това заяви Николай Александров, областен председател на СДС-Стара Загора, цитиран от БНР. Решението е взето на съвещание на партийните структури от Югоизточна България, което се проведе в областния град. 

Хората по места не са доволни от изолацията на партията от останалите десни формации и от липсата на активна политика спрямо правителството и яснота за бъдещето на СДС. Лукарски води никаква политика, обобщи неговият заместник и бивш лидер на сините  Емил Кабаиванов. Той и колегата му Румен Христов са в преговорна група, която трябва да обиколи сините структури и да проучи нагласите за членовете на СДС за партньори в дясно и възможни коалиции. 

Обединението е крайно наложително, ако партиите в тази част на политическото пространство искат да оцелеят и да участват във властта. Близо 300 хил. гласа на последните избори, разделени между три партии, няма да доведат до успех, коментира Кабаиванов. 

В Реформаторския блок процесите на разпад са видни, но СДС още не е взело решение в какъв политически алианс ще продължи пътя си, коментира вчера Лукарски по бТВ. От думите му стана ясно, че в партията мненията са разделени между позициите СДС да се съюзи с консервативни патриотични партии и за присъединяване към коалиция с ДСБ и ДаБГ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

3

мнение от IP

21.03 2018 в 08:10

СДС изобщо не е това, което хората си представяха, когато се създаде. Свестните да се махнат е най-добре. Обидно е да се намирали с " консервативни патриоти". Разбирай недоразуменията Сидеров и Симеонов. Това би било дъното.
 
X

Да помогнем на украинските деца!