БСП: Видеозаписът в изборните секции трябва да се приема за доказателство в съда

OFFNews 21 януари 2021 в 23:16 1252 0

Да се предава онлайн броенето на бюлетините и съставянето на протокола, както и да се прави видеозапис, който да бъде доказателство в съда при оспорване на резултата от изборите.

Това е едно от предложенията на БСП за промени в Изборния кодекс, внесено днес в парламента, съобщи пред bTV председателят на партията Корнелия Нинова.

Другите предложения на левицата са за изчистване на "мъртвите души" от списъците, публичен регистър на избирателите и активна регистрация.

Има много примери за нарушения в изборния процес и това отблъсква хората от изборите, коментира Корнелия Нинова.

По думите й ниската активност в изборния процес довежда до ниска легитимност и на избраните, а във време на криза е нужно да имаш силна подкрепа, за да предприемаш мерки.

Запитана дали има съмнения в предстоящите избори, Нинова отговори утвърдително и лаконично: „Тези избори ще ги правят ГЕРБ“.

Решението на въпроса за намаляване на силата на купения и корпоративен вот е масово гласуване, висока активност. Гласувайте - без страх, свободно, не се поддавайте на внушенията, че е опасно да се гласува и че каквото и да случи, този вот е предрешен, призова председателят на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови