БПЦ не иска да я свързват по никакъв начин с протестиращия архимандрит (видео)

OFFNews 31 август 2020 в 17:08 6387 2

Снимка OFFNews

"Всички изказвания, действия и призиви на архим. Дионисий (Мишев) да се считат за негово частно мнение, което по никакъв начин не изразява позицията на Българската православна църква".

Това заявяват днес от Светия синод в официално съобщение, провокирано от "зачестили публични изяви и изказвания по политически теми в медийното пространство и участието в различни мероприятия на архим. Дионисий".

Духовникът е активен участник в протестите за оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

"От 2017 г. архим. Дионисий (Мишев) се намира под запрещение от свещенослужение (забрана за извършване на богослужения – аргос). Срещу него има и заведено църковно-наказателно дело за първостепенни канонически нарушения. Архим. Дионисий (Мишев) не е и не може да бъде изразител на становища на Българския патриарх и Св. Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия" - заявяват още от БПЦ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15614

2

OTBPAT

01.09 2020 в 08:45

Мнение по светските дела не би следвало да имат, за останалото - така е - бездушни ченгета

6589

1

stanimir_13

31.08 2020 в 21:18

Ами, да. БПЦ се е вгледала в пъпа си и не вижда нищо. Да сте чули мнение по светските дела? Да сте чули БПЦ да организира благотворителни събития? Да сте чули дарения от БПЦ за сиропиталища, или създадени от тях такива? Откакто я причислиха към Държавна Сигурност това не е църква. Е, има и отци и манастири, дето работят за приобщаването на християните, но са твърде малко. Върховния клир е пропит от страсти и стремежи, нямащи нищо общо с христовото учение. Ако имаш два "РОЛЕКС"-а, дай единия на ближния си.