Борисов се отказа да е депутат, не му трябвал имунитет

OFFNews 08 април 2021 в 11:08 11764 4

Снимка ПП ГЕРБ

Днес подадох заявление до ЦИК и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубои. 

Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен.

Това написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов. 

ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1. Изборите се провеждат, за да се направи правителство и да има стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме - зад всеки един политик стоят гласовете на много хора, коментира още Борисов. 

„Опонентите ни се опитаха да говорят за срутищата ГЕРБ и какво стана – срутиха се те. Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред“, отбеляза лидерът на ГЕРБ. Борисов призова да не бъдат обиждани избирателите, независимо на коя партия симпатизират и са подкрепили на вота.

„Това са български граждани, не се шегувайте помежду си с тежки обиди. Нас ни наричаха срутище, а от 31 многомандатни избирателни района ГЕРБ спечели в 24. Тези, които се срутиха, да си направят изводи, с тези обиди дотам се докараха“, добави Борисов. Лидерът на ГЕРБ напомни, че ГЕРБ е спечелил и избирателните райони, където за подкрепата на избирателите се бореха още Корнелия Нинова, Христо Иванов и Слави Трифонов.

„И в селото на президента Радев сме първи, и в Плевен сме първи, и в Учиндол, и в Кюстендил, и в Банкя, и във Враца, Монтана, Видин пак сме първи. Нека се уважаваме, това е трудът, това са гласовете на избирателите“, категоричен беше председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че се отнася с уважение към всички избиратели и към всички опоненти. „Изборите се правят, за да се направи управление. В предизборната кампания се говори с кое си по-добър, но след това целта е да се направи правителство и стабилно управление, за да можеш това, което си говорил, да го изпълниш“, добави Бойко Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

3

Човека

08.04 2021 в 15:36

А така. Откажи се да дойде на твое място някой от вашите неграмотници дето сричат, каквито имате в изобилие от задните редици на листите, та да може по ясно да блеснете в следващия парламент под лупа.

12212

2

terorero

08.04 2021 в 13:11

Брутален страх го е сковал Бай Борисов. За 3 дни смени посоката 50 пъти. Явно този път го хванаха натясно и служебен кабинет и нови избори (които вече съвсем няма да контролира) го побъркват от ужас. Уж подава оставка като депутат щото е много смел а не смее едно интервю на свободна медия да даде. Да седне пред Дремджиев или Паунова от Свободна Европа за 30мин. и ще го размажат като ваденка.
 
X

Да помогнем на украинските деца!