Борисов: Пускаме две нови програми. Важното е, да не психясат хората, че няма работа

От другата седмица работодателите могат да кандидатстват за детски кътове във фирмите

OFFNews 26 септември 2020 в 12:05 6522 0

От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище.

Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук. Той уточнява, че фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. Като за целта са отделени 15 млн. лв.

Борисов обяви и пускането на две нови програми за подкрепа на икономиката от следващия месец. С 68 млн. лв. ще подкрепим фирмите, които имат над 500 000 лв. оборот. Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, за да си преустроят производствата в условията на COVID-19 - да направят прегради, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно да работят при новите условия, уточнява Борисов. 

Той е на посещение в завод на турският холдинг "Нурсан" в бургаското село Люляково. Благодарение на мерките няма съкратени служители и неплатени заплати, увериха го от предприятието.

Мерките за бизнеса се вкарват веднага, за да не "психясат" хората, че няма да има работа. Да знаят, че има сигурност, обясни Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови