Борисов: Оглушително е мълчанието на Радев за задържането на Навални

OFFNews 23 януари 2021 в 10:50 3228 2

„От 4 февруари като пуснем големите ученици да се върнат поетапно в училище, ще отворим и залите за извънкласни дейности. Защото, ако нещо може да се сложи на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението". 

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов е на обиколка в Сливница. Всекидневно се следи ситуацията с разпространението на COVID-19 у нас и всяко едно решение се взима с цел опазване на здравето и живота на българските граждани, заяви премиерът. Много тънък е балансът при прилагането на противоепидемичните мерки и изключително внимателно трябва да се действа по отношение на разхлабването им, добави той.

По време на живото излъчване се чуваха скандирания "Оставка!" от преминаващи хора, които премиерът коментира така:

"На фона на тази госпожа, която е против нас, в ЕС беше разгледано задържането на лидера на руската опозиция Алексей Навални. На този фон е оглушително мълчанието на Радев. До този момент той не се е произнесъл. Нещо повече - европейски депутати, и началникът на кабинета му е европейски депутат, не влязоха да се регистрират докато се гласуваше резолюцията на Европейския парламент за Навални ", напомни премиерът Борисов. "Тук не става въпрос да се месим във вътрешната работа на Руската федерация. Тук става въпрос за чисто демократичен процес - че всеки опозиционен човек или всеки, който не харесва дадено управление, има право на своя глас. Защо в България да го има и то в пълния му обем, а на друго място - не".

По време на посещението си в Сливница, премиерът Борисов разгледа Младежкия център. Сградата е бивш военен клуб, реновирана е по проект към Държавен фонд „Земеделие" на стойност 390 000 лв. и със средства на общината в размер на 110 000 лв.

Кметът на Сливница Васко Стоилков показа на премиера и на министъра на икономиката обновения с европейски средства център за социална рехабилитация и интеграция на децата с увреждания до 16 години. В близост до него е и медицинският център, който е ремонтиран със средства от държавата по линия на програмата "Красива България.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов докладва на премиера, че в най-кратки срокове 370 млн.лв. ще достигнат до бизнеса само чрез програмите на Министерство на икономиката.

"След като вече получихме одобрението на Европейската комисия, от другата седмица през НАП започва изплащането на помощта за оборотен капитал за близо 116 млн.лв.", заяви министърът на икономиката. Министър Борисов посочи още, че по процедурата за подкрепяне на средните предприятия са одобрени вече предложения за близо 233 млн.лв., а за микро и малки предприятия са преразгледани и ще се финансират предложения за над 3.5 млн.лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

2

ivosav

24.01 2021 в 17:55

Този човек тотално оглупя. Време му е за лечение на подходящо място.

3162

1

Grigor Arssov

24.01 2021 в 09:27


„Европарламентът пита Гешев как са разследвани записите на Борисов
Властите в София ще трябва да отговорят за плурализма на медиите и раздаването на гражданство срещу инвестиции
Има ли развитие по делото "Барселонагейт" и гласът на премиера Бойко Борисов ли се чува в записите, за които прокуратурата през декември отказа да образува разследване. Това са две от шестте теми, по които евродепутатите от групата в ЕП за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права питат главния прокурор Иван Гешев. Въпросите са публикувани на сайта на комисията ЛИБЕ на Европейския парламент, част от която е и подгрупата...."
питат мутрите и за кюлчета и за Мата Харите, абе за всичко ги питат ....“
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/evroparlamentut-pita-geshev-kak-sa-razsledvani-zapisite-na-borisov