Борисов: Няма да предизвикам избори, но се готвя за война

ОFFNews 27 февруари 2016 в 13:10 16453 22

Не искам избори - това е пагубно за държавата и няма да ги предизвикам, но се готвя за война.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Сандански, съобщава "Фокус".

По думите му стабилността е важна, но "по-важно е стабилността на партията и на нашия морал".

„Около година, година и половина знаете колко трудно направихме правителство и в момента виждаме какви тежки отношения са вътре самите партийни организации и партии, които имаме в правителството. В РБ помежду си не си говорят и имат много тежки сътресения. Вътрешнопартийните им проблеми ги прехвърлят след това на ниво правителство - аз или ГЕРБ да ги арбитрираме, което не е наша работа", каза той.

„Ако беше пропаднал изборът на Меглена Кунева, тя щеше да подаде оставка и да падне правителството. РБ осигури 13 гласа. Не знам дали има партия, която досега с 13 гласа да има 7 министри и над 20 агенции и всички бордове на държавни фирми”, коментира Борисов.

Премиерът добави, че сегашното правителство е било създадено "под натиска на хаоса, който се задаваше".

"Държавата прави много добри неща и както виждате всеки лош повод, независимо от бързата реакция, която се демонстрира, получава огромен обществен отзвук. ГЕРБ като най-голяма партия няма претенцията, че всичко, което прави, е без грешка и че всички решения са възможно най-добрите", каза още той.

Той коментира и спрените наскоро обществени поръчки, като заяви, че "нищо по-тежко няма от това да вземеш на някого парите". По думите му държавната администрация е тежък механизъм, много дълго се подготвят търговете, явяват се на конкурси фирмите, после обжалват, това е дълъг процес.

„Нямаше шанс да не се намесим в един такъв момент, когато не всичко е направено, както трябва. Сега съм пратил инспкеторатите на проверка – ще проверим самата същност на детайлите, как са ставали тези процеси. Но факт е, че че поголовно министерствата ги спират днес сигурно още”, каза още премиерът.

Борисов каза още, че от парламентарната комисия, проверяваща за намеса на Турция и Русия във вътрешната ни политика няма да излезе нищо добро, а само ще се стигне до влошаване на отношенията с двете страни.

"Неслучайно реакциите и от двете страни са много остри и то в момент, в който в ЕС търсим с Турция някакъв вариант за справяне с мигрантската вълна. Дори за загражденията, които правим, те не реагират така остро, както биха реагирали. Руската федерация направи голям завой по темата с туризма", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!