Борисов: 27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят

OFFNews 17 януари 2021 в 15:40 2176 0

"27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят. Либерални мерки, няма вечерен час", коментира ефектът от противоепидемичните мерки у нас премиерът Бойко Борисов при посещението си в „Индустриална зона Раковски”.

Борисов беше придружен от министрите Костадин Ангелов и Деница Сачева.

"Това е огромна индустриална зона, 5 милиарда оборот, над 200 компании", каза той. Социалният министър Сачева уточни, че благодарение на индустриалната зона в последните 20 години са били осигурени 35 000 работни места.

Премиерът Борисов изтъкна, че до този момент правителството е подпомогнало бизнеса и хората в условията на пандемия с общо 1,3 милиарда лева. „1,3 милиарда лева сме дали от социалното и икономическото министерство за подкрепа на бизнеса. Само за тук, за тази зона, е към 7 милиона", посочи той.

По-рано Борисов запали свещ за здраве в храм "Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов" в село Стряма.

Той си спомни за покойния проф. Божидар Димитров. Именно историкът и министър председателя са основните дарители на църквата. 

По време на посещението си, премиерът коментира и датата за предстоящите избори. "В политиката инатът на никого не е дал добро", каза той и изрази загриженост, че на 4 април е най-строгият пост на евреите, а католиците имат Великден.

"Надяваме се, че ще отидете да гласувате", каза Борисов.

Той припомни и средствата, които правителството е дало за вероизповеданията в страната. "Знаете, че и за православните свещеници, вие си получавате заплатите години наред вече, ходжите, Мюфтийството, католическата общност и на всички останали", каза още Борисов и отчете, че България е прекрасна страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови