Бойко се отметна: Пенсиите вече са невинни, пак Станишев е виновен

OFFNews 13 април 2013 в 19:10 5731 17

Бойко Борисов на предизборна среща. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов на предизборна среща. Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов се отметна от думите си, че пенсионерите са изяли фискалния резерв, казани при откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в Пловдив.

"Виждам, че Станишев следи от близо всяка моя дума, но и с това се справя много зле", се казва в изявление на Бойко Борисов, разпространено от пресцентъра на ГЕРБ.

Така подозренията, че Борисов вече е нарочил друг виновник за проблемите на управлението си бяха разсеяни и за виновен отново бе определен Сергей Станишев

"В началото на месеца видях, че може да чете на обратно като прочете слогана на ГЕРБ. Днес разбирам, че освен, че чете на обратно, е почнал да чете и до половината, вадейки думи от контекста на изказването ми за фискалния резерв."*

Думите на Борисов предизвикаха острия гняв на пенсионерите. Обединените пенсионерски съюзи обявиха, че започват подготовка за митинг срещу "геноцидната политика на Бойко Борисов и Марин Райков".

Не закъсняха и реакциите от политиците.

"Няма оправдание за агресивността на един политик, който да си позволява да настройва цели групи български граждани едни срещу други в и без това изтормозено и разделено общество без път и посока. Никога не бива да бъдат противопоставяни майки и бащи срещу синове и дъщери", написа в писмо до медиите председателят на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева.

"Очевидно пиар съветниците на Борисов са го посъветвали да хвърли вината за некадърното управление във финансовия сектор на възрастните хора в България, защото те обикновено гласуват за социалистите и не му трябват в момента", коментира Мария Капон от ЕНП.

Най-остра, разбира се, беше реакцията на Сергей Станишев, който на митинга на БСП, заяви, че е потресен от цинизма на Борисов, че пенсионерите са изяли и опоскали резерва.

-----------

Час след като ГЕРБ обяви слогана си "Имаме воля", във Фейсбук се появи колаж с лика на Бойко Борисов и надпис на рамото "Ялов е мами"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!