Бойко: Мачът е свирен, ще оспорваме резултатите от изборите

OFFNews 21 март 2014 в 08:41 4773 24

Мачът е свирен.

Така експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира изхода от предстоящите евроизбори в сутрешния блок на Нова телевизия.

Думите му бяха по повод скандала с избор на ръководство на Централната избирателна комисия (ЦИК). Вчера парламентът отхвърли предложението на ГЕРБ за зам.-председател. Така комисията е с член по-малко и изравнен брой представители на БСП и ГЕРБ в комисията.

„Полага ни се да имаме зам.-председател или председател на ЦИК, като голяма политическа сила“, обясни Борисов.

„Такъв е случаят с ЦИК. Съжалявам, но тези партии, които се наричат ласкателно „управляващи“, не са победители на изборите и сега искат служебно да спечелят изборите“, каза още той.

Борисов обаче не отговори на въпрос дали, ако ГЕРБ има зам.-председател, заедно с гласовете на членовете на ЦИК от НДСВ и Синята коалиция може да блокира решения на ЦИК. Вместо това той отговори:

„Вие сега ми казвате, че БСП, ДПС и „Атака“ са едно цяло. С една дума, „Атака“ е излъгала своите избиратели, че е против ДПС, започва да лъсва всичко“.
Той обясни, че очаква ръководството на Европейската народна партия в Европарламента, да успее да убеди Партията на европейските социалисти да окажат натиск върху депутатите от БСП за ревизия на решението им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!