Блокадите на протеста на трите кръстовища в София остават

Александра Маркарян 09 август 2020 в 08:27 6515 4

Снимка Александра Маркарян

Така изглежда в неделя по обед Орлов мост, където е една от трите протестни блокади в София.

Трите възлови софийски кръстовища - на Орлов мост, пред Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ и в т. нар "триъгълник на властта" остават блокирани от протестиращи, които настояват за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Въпреки проливния дъжд и бурята недоволните от властта останаха в палатковите лагери през цялата нощ.
От публикация във фейсбук на активиста от “Демократична България” Иво Мирчев се вижда, че към 4 часа сутринта Орлов мост, където е основната блокада, е бил пълен с хора. Там е бил и съпредседателят на ДБ Христо Иванов. След вчерашните закани на СДВР, че ще премахнат блокадите, протестиращите са очаквали полицията точно в този час.

Нощта на Орлов мост е преминала спокойно разказаха протестиращи пред БНР, но е имало един опит за провокация. "Минаха две момчета по булеварда, извън лагера беше това. С вербални атаки се опитаха да провокират присъстващите тук. Те тръгнаха да го гонят, но бързо се усетихме",

"Дойдохме през нощта, защото в Пловдив няма къде да се протестира срещу правителството. Без да се познаваме, спонтанно си направихме една група от палатките, които ни разбиха миналата седмица, и дойдохме насам. С изключение на една провокация, беше много спокойно".

"СДВР предупреди, че ще разтури блокадите, но имахме съмнение, че това ще се случи. Защото, ако имаха такова намерение, едва ли щяха да предупредят. Щяха да използват като миналия път елемента на изненадата", каза протестиращ от палатковия лагер.

"Аз съм жив щит" и "Оставка" са надписи, поставени върху пейките, използвани за барикади на Орлов мост.

Движението в София е спокойно. Градският транспорт се движи по променен маршрут заради блокадите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

4

Toni2019

09.08 2020 в 16:04

Днес е важно да сме там. Лицата с под 1% обществено довериe (В. Симеонов) e наредил на МВР за понеделник всичко да е разчистено.

2900

3

nrb

09.08 2020 в 12:48

Честита баня на "рицарите" от крепостта Орлов Мост.

18551

2

Нострадамус

09.08 2020 в 11:16

Браво на защитниците на Орлово гнездо (Орлов мост), които като Опълченците на Шипка ,възпяти от Иван Вазов, бранят Свободата на българите!
Разликата е ,че днешните бранители се борят,не срещу ордите на Сюлейман паша,а срещу предателите и крадците от герб, които прокудиха 2 мл. Българи и съсипаха красивата ни Родина!!!

2800

1

zpe

09.08 2020 в 10:49

Абе аз не знам какво я бавиме тая държава! Ей така се правят протести!

https://offnews.bg/sviat/naj-malko-728-dushi-sa-raneni-na-protestite-v-bejrut-734319.html