Бабикян: Възможно е Николай Младенов е да ''културният човек'', когото готвят за премиер

OFFNews 18 август 2020 в 12:44 16734 7

Снимка Николай Младенов

„Предположението за Николай Младенов е интересно и възможно."

Това коментира Арман Бабикян пред БНР по повод изнесената от Отровното трио информация, че се очаква смяна на премиера с негово съгласие „с човек, който изглежда относително културен, наскоро появил се в София от дълго пътуване“.

Николай Младенов е бивш министър на външните работи (2010-2013) в първия кабинет на Борисов, бивш военен министър (2009-2010) и бивш евродепутат. Понастоящем е специален координатор на ООН по близкоизточния мирен процес, като работното му място е в Израел. В по-ранната си кариера той е бил програмен директор на фондация „Отворено общество“ в София и програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. След това е депутат от ОДС в 39-ото Народно събрание.

„Това няма да бъде част от пазарлъка. Който желае, нека рискува на този пост, но нито ние, нито протестиращите ще приемем“, заяви проф. Велислав Минеков на кратък брифинг пред Министерски съвет в 40-ия ден на протестите срещу властта и главния прокурор.

Самият Николай Младенов не е коментирал до момента дали е канен за премиер.

Вчера той даде интервю за bTV, в което застъпи позицията, че България се нуждае от изцяло нова конституция.

"Хората излязоха по улиците с искания за промяна, а тя може да се случи, ако спокойно погледнем върху това какво трябва да бъде променено. Списъкът на нещата, които трябва да бъдат променени, е дълъг. Трябва да има спокоен дебат, който трябва да се случи в обществото ни."

Той освен това се обяви за дебат за двукамарен парламент и приветства идеята за намаляване наполовина на броя на депутатите.

Интервюто съвпадна с деня, в който Борисов обяви, че ГЕРБ внася в парламента проекта си за нова конституция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

5

sawall

18.08 2020 в 15:09

И сега какво значи, протестират срещу това, че главния прокурор вместо да е независим и аполитичен всъщност е една от най-силните политически фигури в държавата, та дайте да му дадем още власт? Аз не мисля, че за това се протестира тука.

Не сте разбрали! Не щем още мафия! Мафията вън!

11300

4

yoghurt

18.08 2020 в 14:44

Защо този мозъчен ДС тръст с връзки в мафията, който назначи Доган и Пеевски, който доведе Царя и послед бодигардът му, който даваше пари на Слави десетилетия като човек на Илия Павлов, та защо се опитват така пламенно от няколко годони да намалят броя на депутатите, което веднага ще улесни подкупването им? За премахване на ВНС, което ще отслаби конституционното устройство на страната ни, и ще доведе всеки олигофрен да си прави институции или да зачерква други? Кому дойде на ум прокуратурата да има законодателна инициатива, което е в проекта за конституция, нещо, което обезмисля парламента, и дава властта направо на главния прокурор , тоест, на Доган?

11719

3

Краси

18.08 2020 в 14:43

И това, с извинение, комсомолско лайно, сменило всички партии, с какво ще е по-добро от Борисов? Ще се получи нещо като в ДПС - Борисов ще командва зад кулисите, както прави Доган, а лицето ще е Николай Младенов, какъвто е случаят с Мустафа Карадайъ.
Не приемаме да ни залъгвате повече, г-н Борисов! Подайте си оставката, оставете ни да отидем на свободни и честни избори, организирани не от вас, и после ако спечелите, си сложете марионетката за премиер.
Нов бардак не се прави със старите курви!

2100

2

гоуемио

18.08 2020 в 13:45

Успехът на България минава през оставката на Борисов и Радев!!!

5712

1

tough

18.08 2020 в 13:15

При тия безсмислени блокади все по-малко се съобразяват с исканията ви. Мафията си върви към бетониране за дълги времена.