Атанасов разкри стратегията на Демократична България - иска от Радев третия мандат за управление

OFFNews 24 януари 2021 в 10:06 5305 3

Демократична България няма да участва в правителство на Бойко Борисов и в правителство на Корнелия Нинова. Ние се борим президентът Румен Радев да връчи третия мандат за съставяне на кабинет на нас. 

Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател Демократична България Атанас Атанасов по БНТ. Третият мандат, се дава по избор на президента, след като първата и втората политическа сила не успеят да съставят правителство, обясни Атанасов. 

Той допълни, че с формациите на Мая Манолова и Слави Трифонов е възможна следизборна коалиция. ДБ няма да има 121 депутати в следващия парламент, така че търсим форма на сътрудничество и подкрепа. Всички, с които имаме обща цел - отстраняване на сегашното управление, не става дума за коалиции, а за подкрепа, обясни ген. Атанасов. От думите му стана ясно, че ДБ иска БСП да подкрепи правителство с мандат на десните. 

Той подчерта, че институцията, ръководена от председателя на парламента Цвета Караянчева, има 7% доверие, а президентът Румен Радев - 60 на сто. Не съм гласувал за него, защото той беше кандидат на БСП, но в последната година нямам нито една забележка към действие на Радев срещу властта, с което да не съм съгласен, каза още ген. Атанасов. 

Българската здравна система е кекава, иначе нямаше да сме на първо място по смъртност, смята лидерът на ДСБ. Според него разхлабване на мерките сега ще доведе до пик на заразените точно по изборите и съответно до ниска избирателна активност. Ген. Атанасов призова гражданите да "сложат по една маска и ръкавици и да отидат да гласуват, защото това е единственият начин да се постигне промяна". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2700

3

Жан

25.01 2021 в 22:07

Абсурд! Няма шанс тия да вземат мандат за правителство.

6013

2

jojopetrov

25.01 2021 в 11:39

Абе, Генерале къде бяхте последните 11г.?
Кво, чакате Радев да ви свърши работата?
Аман от генерали взели се на сериозно.
То затова сме на това дерадже, щото навсякъде само генерали!

6145

1

kokoten

24.01 2021 в 15:13

...нал-после нещо умно от тия тучове...браво...само това е начина да се изхвърли мръсната Мутра от живота ни...и надявам се впоследствие да не се изпокарате с Президента както обичате да правите(спомен от едни по-далечни времена)....дано да победим мръсния гнусавец....