Асен Василев: Без шкафчета и кюлчета можем да строим по 2 магистрали Хемус на година

Продължаваме промяната предвижда 5 нови моста на Дунав и 3 тунела под Стара планина

OFFNews 27 октомври 2021 в 17:25 7199 2

Без шкафчета и кюлчега на година ще можем да правим по две магистрали Хемус. Това заяви съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев при представянето на програмата на партията в сектор "Инфраструктура".

Той припомни, че това, на което са се натъкнали, влизайки в служебния кабинет на президента Румен Радев, е било, че у нас се крадат над 8 милиарда лева на година от строителство.

Заварихме строителство без проект, с предварително раздадени пари и на нереално високи цени, каза той.

Според него България по територия не е сред малките държави в ЕС, но за съжаление инфраструктурата ни частично е от времето на Римската империя.

"Имаме пътища с ниско качество и ниска скорост на придвижване в сравнение с нормалните западни държави. А без свързаност и удобен транспорт не може да се развива логистика", каза Василев.

Според него именно лошата инфраструктура е причината за високата смъртност на пътя в България.

Василев бе категоричен, че лошата инфраструктура отблъсква инвеститорите и именно заради по-високата достъпност на градове като София и Пловдив те са предпочитани като бизнес дестинации.

В районите с лоша свързаност нещата стават трагични. Северна и Южна България трябва да се свържат, както и международният коридор север - юг. Затова планираме строителството на три тунела под Стара планина и на 5 моста на Дунав, каза той.

Според Асен Василев нивото на кражби в БДЖ е огромно и е крайно необходимо в компанията да започнат реформи, както и да се осигури нов подвижен състав.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

3

Bace7

28.10 2021 в 07:09

Нали Лъжко и Кокорчо искат "модернизиране на законите" ? Аз лично държа да се въведе входен троен тест с полиграф за лица, претендиращи за участие във властта. От който да става ясно по каква причина лицето претендира за властова позиция, участва/ло ли е в офшорни и незаконни структури, членува/ло ли е в масонски или сродните им структури (където се полага доминираща над всичко друго клетва)? Гарантирано 4/5 от плявата ще бъде отсята още в самото начало, лъжци, хитреци, мошеници от всякакъв тип ще останат с ръждясали черпаци завинаги на резервната скамейка.