Ангел Славчев се отрече от Бареков, бил марионетка на Пеевски

OFFNews Последна промяна на 20 юли 2014 в 09:49 35551 33

Заместник-председателят на "България без цензура" Ангел Славчев обяви, че подава оставка и сваля доверието си от Николай Бареков, защото лидерът на ББЦ се оказал „ просто една марионетка, задействана и ръководена всекидневно от депутата от ДПС - Делян Пеевски“.

В писмо до медиите той посочва, че „България без цензура“ е била създадена с идеята да не бъде лидерска партия, а по думите на Славчев тя се е превърнала дори в диктаторска.

"Незачитането на колективния орган доведе дотам, в публичното пространство да се лансират противоречиви тези, като желанието да се възстанови ту монархията, ту народната република", коментира Славчев.

Досегашният зам.-председател на ББЦ признава, че Бареков се е опитвал да го купи, като му е предлагал "огромна заплата, за да си кротува". Славчев казва още, че бил сплашван с борци, които "ако направи грешна стъпка, ще го смачкат“. Заплашван бил и за сигурността на децата му.

Публикуваме цялото писмо на Ангел Славчев без редакторска намеса:


Вече близо година "България без цензура" е част от политическата действителност в България. Нейният лидер Николай Бареков бе избран за евродепутат на изборите на 25 май. В много свои изяви той говори за просперитета и бъдещето на страната, обещава бомбастични неща, представя се за следващия министър-председател, раздава министерски постове, разпределя пари, "оправя" здравеопазването, заплашва корупцията с операция "чисти ръце", размахва пръст на политици, че ще ги вкара в затвора и пр.
В същото време в партия ББЦ текат процеси, които говорят за съвсем други намерения, които нямат нищо общо с красивите обещания.
Но и това не е най-странното. Най-странното и позорното е, че всъщност Николай Бареков не е истинският лидер на ББЦ. Той се оказа просто една марионетка, задействана и ръководена всекидневно от депутата от ДПС - Делян Пеевски.

Изпращам ви позицията си относно процесите, които се случват в ПП "България без цензура".
С това писмо ви уведомявам, че свалям политическото си и морално доверие от председателя на партията - г-н Николай Бареков. С този акт си подавам и оставката като заместник председател и член на ПП "България без цензура".

Дълго време вярвах в думите и обещанията на Николай Бареков. Надявах се, че всички заедно ще успеем да възродим държавата, че ще сложим край на политическата мафия. Очаквах, че ще дадем ново начало за нашата родина и шанс за реализация на всички българи и най-вече на младите. Горях от желание и не жалих сили в името на общото благо: обикалях страната, срещах се с хора, поемах ангажимента да бъдем новите стожери на българския дух и веднъж завинаги да изтръгнем властта от ръцете на статуквото, доминирано от партите във властта и най-много от ДПС.
По време на изборите за Европарламент и до ден днешен виждам нещо, с което не мога и няма да се примиря. „България без цензура“ се създаде с идеята да НЕ бъде лидерска партия, а бе превърната в диктаторска! От учредяването си до днес всяко решение се взима еднолично. Незачитането на колективния орган доведе дотам, в публичното пространство да се лансират противоречиви тези, като желанието да се възстанови ту монархията, ту народната република. Пласират се и абсурдни идеи, а някои са направо идиотски. Примерите как Бареков ще е следващият министър-председател и как ще натика политици в затвора след 5 октомври са напълно достатъчни и красноречиви.
Това, което ме порази обаче, е че всъщност Николай Бареков е само формалният лидер на тази партия, а истинският се казва Делян Пеевски! Заявявам това съвсем отговорно. Дълго време се съмнявах и смятах, че се заблуждавам, но фактите са по-силни. Съдете сами. Секретарят на партията, на когото Бареков е делигирал огромна власт, както и неговата асистентка са хора трайно свързани със семейство Пеевски. Стефан Кенов бе лично назначен от Бареков за главен секретар, като видно е имал за цел да изхвърли от структурите всички нормално мислещи и борещи се за каузи хора. Същият този Кенов е син на д-р Георги Стефанов Кенов, втори мандат кмет от ДПС на община Сунгурларе .
В един от последните ми разговори с Николай Бареков аз поставих ребром въпроса, че Стефан Кенов създава интриги и раздори в цялата партия и че няма нито една структура, която да не е засегната от неговото неадекватно и грубиянско поведение. Добавих и това, че Кенов е бил близък приятел и съратник на депутата от ДПС Пеевски, когато двамата са се подвизавали в младежката организация на НДСВ. Същият проявявал апетити да оглави НДСВ и след това да я "поднесе на тепсия" на ДПС. Твърдят го хора, работили по онова време с него. Казах на Бареков още, че има недоволство по места, защото много хора още не са си получили обещаните пари като застъпници по време на последните избори на 25 май. Не му спестих и истината, че в структурите на ББЦ влизат все повече хора от обкръжението на ДПС, което е в крещящо противоречие с нашите ценности, идеи и принципи. Настоях Кенов да бъде незабавно уволнен от тази длъжност, но отговорът на Бареков беше:
“Докато аз съм председател, Кенов ще бъде главен секретар и ще отговаря за структурите, а който иска неговата оставка, значи иска и моята. Партията ще бъде като ДПС - председателя си има главен секретар.“
След този разговор разбрах, че съмненията ми за водещата роля на Пеевски в ББЦ са факт. Това се потвърждава и от всекидневните разговори на двамата, които се водят по специален телефон с чужда карта. Бареков се опитва да обяснява всичко това с приятелските отношения, които имал с депутата от ДПС от дълго време, но вече мнозина смятат, че става въпрос за съвсем други неща. Неслучайно след всеки разговор следват указания какво да се прави и каква нова теза да се защитава.
Разбрах, че хората като мен с чисти сърца, патриотите,тези, които вярваха, че ще работим за истински промени в страната сме били подло излъгани, ловко манипулирани и измамени!

Аз направих своя избор да се разделя с Николай Бареков и ББЦ, защото нямам намерение с хилядите съмишленици на сдружение "Граждански контрол" да легитимираме фалшивия образ на този “голям“ борец срещу неправдите и политическата мафия. Честта и достойнството са по-ценни от всички задкулисни пазарлъци.
Аз и моите колеги отказваме да бъдем маши на ДПС и нейните кукловоди.
Само преди дни от Бареков бе лансиран и новият стар политик г-н Софиянски като част от ББЦ и финансов съветник. Този солов акт на действие от страна на Бареков за пореден път доказа, че той олицетворява всичко останало, но не и реална алтернатива в политиката. Операция „чисти ръце“, с която той толкова се хвали, със Софиянски и Пеевски ли ще я реализира?! Благодаря! България трябва веднъж завинаги да се раздели с всички тези политици на прехода и техните мекерета, защото тези хора докараха страната до мизерното положение, в което се намираме.
Движение „Граждански контрол“, на което съм председател, даде своя принос ПП „България без цензура“ да придобие популярност, като вля над 15 хил. човека в структурите на партията. Идната седмица официално ще призова всички лидери на движението в страната да направят допитване до нашите членове и симпатизанти сами да вземат решение дали да останат част от един политически субект, обслужващ чужди интереси или ще напуснат с достойнство този фарс, наречен „новият политик“ Бареков. Защото той се оказа просто "книжният тигър" на Делян Пеевски и ДПС.
Съветвам всички здравомислещи хора в организацията да не се поддават на натиска, който със сигурност ще им бъде приложен, да не се поддават на изкушенията, които им се предлагат! Всичко е лицемерие и лъжа. Вече минах през всички тези фази - на "съветване" чрез sms, позвънявания късно вечер, намеци, съпътствани от грубиянски тон, както и подмятания, че "имаме едни борци, които ако направиш грешна стъпка, ще те смачкат, пък имаш и деца“. Пробвал е и да ме купи, като ми е предлагал огромна заплата, за да си кротувам.

Скъпи приятели и съмишленици, България не се продава!
Не се прегъвайте и не предавайте идеите и мечтите си на политически лицемери като Бареков и неговият ментор Пеевски! Няма нищо по-свято от Родината!

С нами Бог!
Да живее България!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.07 2014 в 11:31

Този пък малоумник чак сега разбрал ,че Бареков е марионетка! Децата от целодневните детски градини го знаеха отдавна!

21.07 2014 в 08:27

Една маймуна по-малко...

21.07 2014 в 00:52

Истината Славчев е че си мижитурка и боклук, който си дава газъ на тези които плащат. Виждали сме те и с Петното, Лекето, Пердето, Мезето , със Свинята, за теб отдавна е ясно че няма занчение ! Ти стоиш зад нападението на студентите по време на окупацията на СУ, в лицето на червеногъзите кучета които ще ядат палки в празните глави :) Вестникари и хора от футболните агитки ми правят партии - ще лежите по затворите кучета безпризорни

20.07 2014 в 17:50

хи хи ..какво прозрение.Добре, че ни каза.то иначе никой не се беше сетил кой е шефа

20.07 2014 в 15:21

"Тя танцува само едно лято" май имаше такъв филм -> все пак е хубава новина, плъховете се разбягват, кораба значи потъва (кинти няма де), иначе ако трябваше Гюбре Бюреков и в Парламента да го слушаме, множко щеше да ни дойде!!!

20.07 2014 в 15:19

А този мръсник говореше от името на самозапалилия се Пламен от Варна

20.07 2014 в 13:19

Още един, дето се скъсал да вярва една година, ама на, виж, сега му дошъл мензиса и преживял катарзис. За всички беше ясно, че Барекое е марионетка на Пеевски, само за Ангел Славчев, дето е в кухнята на партията, видите ли, не било ясно. На всичките им трябва по около година-две-три, за да почнат да осъзнават неща, които са ясни от първия ден. Ама живота си върви. И докато ги чакаме да им дойде, остаряхме.

20.07 2014 в 12:50

Всяко нещо си идва на мястото.Жалко за хората,които бяха недалновидни. Балонът се спука. А сега накъде? Очаква се и Корумбашев да се оплаче.1Y

20.07 2014 в 12:23

Сетила се Мара да яде попара :)

20.07 2014 в 11:51

Истината е че благодарение на задкулистните си интриги аз се изпокарах с всички в структурата на ББЦ. Хората ми ме напуснаха и на изборите за ЕС нямах никакви преференции.Тъй като съм прекалено алчен исках да имам най-голямата власт в партията, но демократичният принцип върху който е изградена и конкуренцията ме размазаха. Аз си признавам че благодарение на глупостта си и това, че хората не са слепи загубих много позиции там. И като допълнение бих добавил, че не би трябвало да се учудвате на предателското ми поведение. Все пак преди време предадох дружките си - Янко, Дончо и Йоана а сега и Барека! Помиар съм си какво толкова се впечатлявате?