Ангел Джамбазки е кандидатът на ВМРО за кмет на София 

OFFNews 21 септември 2019 в 10:57 3587 5

Евродепутатът Ангел Джамбазки е кандидатът на ВМРО за кмет на София. Неговата кандидатура бе представена днес от лидера на партията Красимир Каракачанов на официална пресконференция в централата на ВМРО.

Това е една силна кандидатура, която не само се наложи като национален политик и лидер, а и която - за разлика от други - има своя немалък опит като общински съветник и човек, борил се за проблемите в София, заяви Каракачанов.

Целта ни е кмет, кметове на райони и най-голяма група съветници. На балотажа ще работим за себе си, София да има кмет от ВМРО. Напред и нагоре, работим за кмет, каза Джамбазки.

Той очерта основните си приоритети - отваряне на Витоша за гражданите, преструктуриране на „Топлофикация“, събаряне на незаконните цигански гета, удвояване на общинската полиция, прекратяване на концесията на „Софийска вода“ след преглед, ако се наложи.

София има нужда от отношение към кварталите, София не е само жълтите павета. Кв. „Люлин“ е София, кв. „Младост“ е София, Нови Искър е София, кв. „Ботунец“ е София, Бухово е София. София има нужда от насочване на транспортната схема натам, категоричен бе заместник-председателят на ВМРО.

Запитани от журналисти дали кандидатурата на Джамбазки не цели да обере част от протестния вот срещу Фандъкова, като по този начин навреди на шансовете за победа на Мая Манолова, от ВМРО отрекоха категорично.

Каракачанов коментира, че Джамбазки се е борил за доброто на столицата още отпреди времето, когато Манолова е била депутат от БСП от Кюстендил и е носила тениски в подкрепа на Пламен Орешарски.

Първата заповед, която ще издам като кмет на София, е администрацията в срок от 24 часа да подготви доклад за разрешаване на въпроса с незаконните постройки в гетата, обяви заместник-председателят на ВМРО.

Каркачанов даде задача на кандидата за кмет на София да се заеме с парковете – да има повече сигурност и озеленяване. От своя страна Джамбазки отговори, че във ВМРО когато председателят разпорежда, трябва да се изпълнява.

Пълната листа на ВМРО с кандидати за общински съветници и кандидатите за районни кметове ще бъдат представени следващата събота, 28 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

5

Hihi1981

22.09 2019 в 10:24

Да си кмет на София трябва да разбираш проблемите на града и да ги решаваш!А ММ е партийна кандидатура! Някой ще каже ,че ще има съветници, ми тогава можем и магаре да изберем.А и отделно дали ББ ще и помага?

23293

4

Стефан

22.09 2019 в 03:45

Знаеш ли, чужбинската, и софийската архитектура, са някак различни неща. Не ни занимавай с личните си нелепи опити, нито с нечии други.
Оня свят, си е собствен. А нашият - наш.

20696

3

Новак

21.09 2019 в 22:36

Мисля, че вече амортизирана достатъчно кандидатурата на Джамбазки - къд ето има избори и той е първа писта. На евроизборите им се получи, но сега сякаш се опитват индиректно да помогнат на Фандъкова като разсейват колебаещите се.

4022

2

Аз съм твърдо за Борислав Игнатов.
Човек отговарящ на критериите за кмет на София.Завършил в
България архитект и богат опит в чужбина с владеене на анг-
лийски език.Изучавал "Градоустройство,Улици и Градско дви-
жение" плюс познания по "Метрополитен","Аерописти","Парко-
ва архитектура","Мостове","Колектори","Корекции на реки" и др.
Човек,който има така спекулираната "Визия за София"Камба-
нарията от която гледа е много по-висока от останалите прете-
нденти"Важното е човек,да е компетентен!Не се интересувам от неговата партийна принадлежност.Некомпетинтността ще
ни унищожи!!

14469

1

случайно прочетох

21.09 2019 в 12:22

Игнатов е по-подходящ.