Александър Николов е калпазанин, обяви вътрешният министър

OFFNews 13 октомври 2017 в 14:49 6075 0

Александър Николов е калпазанин, обяви вътрешният министър

Човекът, който се крие зад профила с име Александър Николов и измами потребители във Фейсбук, ще бъде обявен за издирване. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев, който нарече издирвания Спас Василев "калпазанин".

„Трябва да питате прокуратурата докъде е стигнало разследването“, посочи той. „За този случай във „Фейсбук“ ще кажа само едно - всички да внимават какво правят. Легалният начин да си купиш билети и всичко останало по правилата е на друго място“, заяви министърът.

Според него „Ако някой иска да мине метър и да си купи билет по-евтино, да страда".

"Не мога да хвърлям сили и средства допълнително да предпазвам тези, които неблагоразумно вършат неща, които не са по правилата“, коментира министърът.

По последна информация българският Остап Бендер - Спас Василев-Мурджов от благоевградското село Кочериново - е ужилил учители от Благоевград и военен прокурор. Срещу него дори са заведени жалби, работата по които сега ще бъде подновена.

Появи се информация за това, че през 2010 г. 33-годишният мъж е измамил свои бивши учители и съученици от Езиковата гимназия в града, като им предлагал евтини самолетни билети. Целта била евтино посещение на постановката в италианската Ла Скала в Милано. Потърпевшите загубили общо 1700 лева. След като ги получил, Спас прекъснал връзката с жертвите на своята измама.

Тогава било образувано разследване срещу неизвестен извършител, а 6 месеца по-късно делото било спряно поради неустановен извършител, отбелязва изданието.

През 2014 г. в Районна прокуратура – Благоевград е имало образувано досъдебно производство и за друга измама на ловкия Александър-Спас, отново с посещение на Ла Скала. Тогава на "офертата" се закачили 11 души от Благоевград и военен прокурор от София. Те дали по 200 лева и не получили нищо.

Очаква се прокуратурата да повдигне нови обвинения срещу измамника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови