'Ако руският дипломат го няма, за БСП няма смисъл да е в управлението'

Петър Москов призова за голямо дясно обединение, което да гони 51% на изборите

OFFNews 30 юни 2022 в 10:07 2674 0

Петър Москов

Снимка Архив

Петър Москов

Ако руският дипломат го няма, за БСП няма смисъл да е в управлението, заяви пред bTV председателят на партия КОД и бивш министър на здравеопазването Петър Москов.

Според него правителството си отива и в рамките на този парламент не може да има следващо заради "порочния характер на зачатието". То е създадено от идеологически противници, които се борят срещу някого, вместо да искат да изкоренят нещо.

Москов допълни, че българската вътрешна политика не може да бъде функция на това дали един дипломат е или не е на територията на България.

"Другото означава категорична връзка и зависимост. Функция между това дали руският посланик е тук и това дали БСП е в управлението. Ако руският дипломат го няма, за БСП да е в управлението губи смисъл. Така изглежда и така е, само че това не трябва да си го казваме на седмия месец, а трябваше да я ясно на всички преди това", коментира Москов.

Решението - според него - е голямо синьо обединение. Лидерът на партия КОД отправи призив към Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Бойко Борисов и лидерите на извънпарламентарните партии и неправителствени организации, за които десен и европейски път на България не са кухи фрази:

"Противоотровата на безпътицата, в която ни вкара посткомунистическата олигархия на България, е мощен десен съюз." 

Според него това означава и нулев толеранс към социализма. По думите му трябва да има антисоциалистически съюз, който да се бори за 51% от гласовете на изборите. 

Москов каза още, че борбата с корупцията става, когато не се бориш с човека, а със системното явление: "До преди шест месеца имахме корумпиран ГЕРБ, сега имаме освен корумпиран ГЕРБ, корумпирани ПП, ИТН и т.н. И това е така, защото говорим за хора".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови