Шареното е на мода: Кой какво ще носи в Сочи (галерия)

Марина Юнакова 30 януари 2014 в 15:50 5117 0

Германските униформи за откриването на Сочи 2014. Снимка: Twitter

С наближаването на Зимните олимпийски игри в Сочи част от отборите вече представиха униформите си за грандиозната церемония на 7 февруари. 

Униформите на нашите олимпийци, представени от сноуборд надеждата Александра Жекова, са сред най-семплите в цветово отношение екипи.

Комплектите са изработени от италианската фирма „VISIT” и включват яке, грейка, елече, шапка, ръкавици и др. Обувките пък са произведени от една от най-реномираните компании в зимните екипировки – италианската „Dolomite”.

Жекова не скри възхищението си от качеството и изработката на олимпийските екипи.

Далеч не толкова изчистени са облеклата на германските спортисти. Немският вестник “Шпигел“ пише, че шарените олимпийски униформи са мълчалив протест срещу руските хомофобски закони, въпреки че Олимпийският комитет отрече това. Екипите са създадени от дизайнера Уйли Богнер съвместно с гиганта в спортните облекла „Адидас“.

Олимпийският отбор на САЩ ще се разходи с облекла, изработени от американската модна марка „Ралф Лорен“, която се е погрижила спортистите да се различават отдалеч – традиционните цветове, звезди и букви са бродирани на почти всяка свободна повърхност.

Олимпийските комплекти на САЩ събраха множество противоречиви мнения в социалните мрежи. Сребърната медалистка по хокей от 2010 г. Моник Ламоро написа в Туитър, че екипите приличат по-скоро на „знаме, хвърлено върху пуловер“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови