Да почетем вместо премиера пред МС: проф. Минеков организира мастър клас за скулптура от тикви

OFFNews 23 ноември 2018 в 09:09 4841 0

Протестна инициатива "Да почетем вместо премиера" организират днес пред Министерски съвет интелектуалците Арман Бабикян, проф. Велислав Минеков и адвокат Николай Хаджигенов.

На 15 ноември министър-председателят Бойко Борисов даде интервю за сутрешния блок на бТВ от кабинета си и за пореден път се видя, че на библиотеката му няма книги, а само снимки в рамки.

Това предизвика искрено съчувствие от страна на интелектуалните среди у нас, а "невъзпитаният" карикатурист Христо Комарницки реши да помогне с благородната кауза като обяви фейсбук кампания "Дари книга за библиотеката на Премиера!".

Веднага след обявяването на инициативата в социалната мрежа, заваляха предложения за това кои са най-подходящите издания за бившия пожарникар от Банкя.

Водещата идея е "Английски за начинаещи", за да разбира нещо повече от "Конгречулейшънс, Борисов". Също и ново издание на любимия му роман "Винету", за който злите езици твърдят, че е единствената книга, която лидерът на ГЕРБ е чел.

Днешното събитие е обявено като "протестно-образователно чтение пред Министерски съвет на 23.11.2018г., петък от 10.30ч."

Ето и официалната покана за него:

Облечете се добре и си носете си книга, все едно каква.
Премиерът не ги е чел.

Доколкото сме в месеца на тиквите, можете да носите/вземете с себе си тиква в всякакъв вид, форма и приготовление.

Проф. Минеков ще проведе мастър клас по скулптура от тикви, докато ние им четем…
На тиквите и на премиера.

След което ще му ги оставим… тиквите, не книгите за да си ги подреди между снимките.

п.с. Въпросното мероприятие е израз на всеобщото намерение да се освободим от присъствието на всякакви тикви и тиквеници в Народното събрание, Министерски съвет и прочие.

Ще приемем с вълнение оставката на всички еднокнижни негови съмишленици и съпътстващи го театрални патриоти.

С ясното съзнание за един напълно негоден парламент и откраднатата демокрация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови