Военен самолет докара спешна помощ за пострадалите командоси в Лясковец

Юлиан Христов Последна промяна на 14 март 2014 в 13:29 4359 2

Военният самолет C-27J „Спартан" беше използван и за транспортиране на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) при кризата със заложниците в Сливен. Снимка: Юлиан Христов

Военнотранспортен самолет „Спартан” на Военновъздушните сили е транспортирал екип от медици, които трябва да окажат помощ на ранените командоси при операцията в Лясковец днес.

От Министерството на отбраната събощиха, че самолетът е излетял в 12.23 ч. по маршрут София-Горна Оряховица. На борда му има медицински екип с реаниматори от ВМА.

Екипът се ръководи от заместник-началника на Клиниката по анестезиология и реанимация подп. доц. д-р Николай Младенов. Медиците ще окажат помощ на ранените днес в Лясковец полицаи.

Полетът е по разпореждане на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2014 в 21:38

Това е типичен пример какво представляват червените гашници, и от тези ще очакваш да предприемат адекватни мерки при терористична атака или не дай си боже някаква външна заплаха.
За да бъдеш червен гашник, трябва да си до 9-то коляно комундел, тяхната работа е да пазят властта от народната любов, а не хората от терор, бяха си милиционери и милиционери си осатанаха.

14.03 2014 в 19:27

Адекватна реакция, почти светкавична, .... а можеше да изчакат докато се развидели ....