Жената на Томислав Дончев на война срещу циганската държава и псевдолибералните грантаджии

OFFNews 11 януари 2019 в 12:47 13367 5

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев отново сподели антиромски фейсбук статус, който определено се пързаля по ръба на границата на възприятията за расизъм и, още повече - на добрия вкус.

Поводът за изявата ѝ в социалната мрежа е нашумелият побой над командоса Валентин Димов в пловдивското село Войводиново от двама млади роми.

В позицията ѝ силно впечатление прави и фактът, че дамата използва реторика от жълто-кафявите медии, критикувайки "псевдолибералните грантаджии".

Ето и целия статус на Дончева:

"Пореден епизод от сериала "Интеграцията невъзможна". На тези хора все някой им е виновен - българите, държавата, политиците. Те винаги са невинни, жертви на обстоятелствата. "Твърда ръка" за всеки, без значение циганин или българин, който бие, убива, краде, не се грижи адекватно за децата си, превръща ги в просяци, прави деца на други деца. Твърди, смели и категорични мерки, иначе съвсем скоро ще се превърнем в циганска държава. И стига сме се страхували от псевдолибералните грантаджии, които започват да пищят всеки път, когато някой се опита да назове нещата с истинските им имена. Лицемерието и овчедушието ни докараха дотам, престъпникът да има повече права от жертвата."

Съпругата на вицепремиера доби медийна популярност през последните месеци най-вече със статусите си по ромските въпроси. Преди време тя скандализира мнозина с думите си:

"Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!"

След като от Българския хелзинкски комитет поискаха от Томислав Дончев да се разграничи от това изказване, съпругата му блесна с друг статус, в който коментира сблъсък между роми и полицаи в Ботевград и същевременно използва повода за атака срещу правозащитната организация. Ето го:

"Предлагам Българският хелзингски комитет да излезе с "остра" декларация в защита на правата на полицаите от Ботевград и да осъди посегателствата върху тях като представители на българския етнос. Равенство в правата и задълженията без значение на етноса, нали? Също така предлагам, всяка циганка от въпросния блок да се отрече от мъжа си, ако е хвърлял камъни и дърве по униформените лица."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

5

El Commandante

11.01 2019 в 20:00

Добрия вкус?ДОБРИЯ ВКУС? Ахахахахахахахаха.....ааааа ама то това е щото по-надолу ви е посочила с пръст- псевдолиберални грантаджии.

Дончевица почва много да ми харесва тая жена....

11719

4

Краси

11.01 2019 в 19:26

Един страничен въпрос - какъв е бил този "Командос", дето се е оставил две циганета да го набият? Толкова ли им е обучението в специалните части - карате, бойни изкуства ?
Замислям се сериозно за отбранителните способности на българската армия, след като двама невъоръжени хлапаци пребиват "командос" до състояние, та да го лекуват в болница.
Като не ги учат на нищо, поне да им прожектират повечко филми с Чък Норис и Брус Уилис - белким прихванат.

11730

3

Батко

11.01 2019 в 18:46

Време е за една война, че тая територия е твърде голяма за толкова малко българи.

10571

2

Hissarion

11.01 2019 в 17:26

Госпожата явно има нужда от "твърда ръка" или нещо друго твърдо.

7568

1

Tabadatko

11.01 2019 в 13:00

Тая жена е за лудницата. ГЕРБ си купуват такъв вот или знаят и не пречат на ДПС да го купуват. Господари на Ефира въртят темата от години, а наказани няма. Лицемерите на Дончева е космическо.