Затварят част от Цариградско шосе днес

Offnews 20 април 2015 в 07:39 3358 0

Снимка БГНЕС

От днес започва ремонтът на бул. "Цариградско шосе" от бул. "Александър Малинов" до Околовръстния път, съобщава Столичната община. Ще бъде направена рехабилитация на пътната настилка, подмяна на мантинели, ремонт на бордюри и тротоари, подмяна на електрически инсталации.

От 20 април до 10 юни се забранява влизането на автомобили по южното платно на бул. „Цариградско шосе" между моста на река „Искър" и Околовръстен път. Движението в този участък ще се осъществява двупосочно в северното пътно платно. За същия период се изместват автобусните спирки „Моста на Резиденция Врана", „Разклона за село Герман", „резиденция Врана" и „Околовръстен път" от южното платно на булеварда в разделителната ивица.

През тази година Столичната община предвижда ремонт на общо 28 км тротоари и над 30 км улици и булеварди. За началото на юни е запланувано да започне ремонт на бул. "Витоша" от бул. "Патриарх Евтимий" до входа на Южния парк, предстои реконструкцията на бул. "Дондуков". Предвиден е и ремонт на Руски паметник.

Заради ремонта се налага промяна и при някои автобусни спирки. За същия период спирките "Моста за резиденция Врана", "Разклона за с. Герман", "Резиденция Врана" и "Околовръстен път" ще бъдат изместени от южното платно на булеварда в разделителната му ивица.

Вторият етап на ремонта на бул. "Цариградско шосе" ще започне в началото на юни и ще обхване участъка между бул. "Яворов” и 4-ти километър.

Цялата реконструкция на ключовия за София булевард трябва да приключи през септември. Общата стойност е 19 милиона лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови