Торове от заседналия кораб се изсипват в морето, прекратиха акцията по разтоварването му

OFFNews Последна промяна на 28 септември 2021 в 07:58 1

Част от товара на заседналия край местността Яйлата товарен кораб се изсипва в морето при претоварването му. Това показват видеокадри, публикувани от специализирания сайт maritime.bg, съобщава БНР. На тях се вижда как при пренасянето на азотния тор от кофата на крана опасният за екосистемата на водата товар се излива в морето.

Тази сутрин стана ясно, че акцията по претоварването на Vera Su е временно прекратена, защото машината за пакетирането на азотния тор се е развалила и именно това е довело до изсипването на голяма част от товара в морето.

Операцията по разтоварването на кораба "Вера Су" започна вчера вечерта. На място пристигнаха кран и друг плавателен съд, в който уреята да бъде претоварена. Целта беше да се улекоти заседналият кораб с около 500 тона от товара му, за да се направи опит той да бъде изтеглен. Уверенията от страна на "Морска администрация" бяха, че преди това товарът ще бъде пакетиран, тъй като в кораба той е в насипно състояние.

Вчера от МОСВ потвърдиха, че има индикации за замърсяване с азот на водата, след като независим водолаз показа, че има изтичане на азотния тор от кораба "Вера Су". Найден Недев направи огледа си на 25 септември и установи, че край носа на кораба има изтичане на азотна тор. Корабът, който плава под панамски флаг, заседна край Яйлата на 20 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-9816

1

vas_sashka

28.09 2021 в 09:07

Хаоса е пълен и всичко е професионално и прозрачно в Грипения. Важното е че мунчо е номинирам и ни се лензи от екрана