Срещу 5000 лв. гаранция пуснаха мъжа, прегазил студентка в Благоевград

ОFFNews 14 декември 2017 в 21:11 2901 1

Снимка бТВ

Срещу 5000 лв. гаранция властите в Благоевград освободиха Илия Шопов - мъжът, който прегази 19-годишна студента на пешеходна пътека в Благоевград.

Шопов заявил в съда, че не е престъпник и заявил, че иска да бъде освободен. 

В защита на мъжа се обяви и кметът на града Атанас Камбитов, който нарече случилото се "човешка грешка":

„Човешка грешка. Шофьорът тръгва от тук с пълен камион, това е около 40 тона от нулева скорост, дава предимство на момичето, което означава, че той спира на пешеходна пътека, след това обаче, завивайки на дясно я завлича, просто защото той не я вижда”.

Сред гражданите на Благоевград вече обикаля подписка с над 1000 имена, които искат да бъде реорганизирано движението на кръстовището.

Въпреки обявените мерки за намаляване на скоростта в района на фаталния инцидент, точно до пешеходната пътека има повредена шахта, в която всеки може да се спъне и да се окаже пред колите, пише бТВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

15.12 2017 в 00:31

Аха. Значи не става дума за бързо каране, а за разходки по зебрата. С телефон в ръката, и слушалки в ушите. Като удома си.
Зебри пред всеки вход, локални нарушения на закона за масата, седянки на пътното платно ... Какво още искат "протестиращите студенти"?
Тия са идиоти, ясно. Не разбирам обаче глупостите на кмета. И той - зебри, гърбици, дрън-дрън.
Кметчето, още в тъпите комунистически стандарти, имаше "200 души на час - значи се прави подлез". Не пасарелка, тя е неизползваема даже с инвалидни асансьори, а нормален подлез.
Не разбирам също така, защо в държавната администрация имат право да работят единствено идиоти, и задължително - с нулева обща култура.