Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Софийският университет и фондовата борса ще си сътрудничат в областта на устойчивите финанси

OFFNews 22 юли 2021 в 20:16 1637 0

Стопанският факултет към Софийския университет "Св. Климент Oхридски" и Българската фондова борса подписаха споразумение за сътрудничество в обучението на висококвалифицирани специалисти в областта на устойчивите финанси. Съвместните инициативи ще започнат с началото на новата учебна година през есента.

Ректорът на най-старото учебно заведение у нас проф. Атанас Герджиков обясни, че Стопанският факултет на СУ е лидер в професионално направление „Икономика“ и част от този успех е свързан с иновативните съвместни инициативи с български и международни компании и институции. Партньорството с Българската фондова борса стартира в рамките на новата магистърска програма "Отговорно и устойчиво управление".

"Зеленият преход е най-голямото предизвикателство пред съвременната финансова индустрия. Целта на обединените ни със Софийския университет усилия е да интегрираме добрите практики и регулации на устойчивите финанси в образованието на студентите, които са бъдещите лидери на трансформацията", каза изпълнителният директор на фондовата борса доц. Маню Моравенов.

Стопанският факултет и борсата ще обсъждат промени в дисциплините, преподавани в бакалавърските и магистърските програми съобразно потребностите на бизнеса, включително въвеждане на нови курсове и специалности.

Експерти от борсата ще представят реални казуси от практиката и ще дискутират включването им в учебния процес, както и ще правят практически ориентирани презентации в областта на устойчивите финанси и инвестиции. Българската фондова борса се ангажира също да осигурява студентски стажове и посещения, да подпомага кариерното ориентиране и мотивиране на студентите от факултетета. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови