След Марешки и Стъки се обяви за българския Навални

OFFNews 22 юни 2021 в 15:33 3933 2

Снимка Кадър: ПИК

Нахлулият в тв студио и министерство шеф на ММА федерацията Станислав Недков - Стъки се обяви за българския Навални.

Това се случи, след като организаторът на контрапротести в защита на Бойко Борисов бе извикан на разпит за въпросния набег в спортното министерство. 

Стъки заяви, че очаква да бъде арестуван и да се превърне в българския Навални. Такова заявление направи лидерът на "Воля" Веселин Марешки, който заяви, че е в същата позиция като Навални. "Аз съм в същата позиция като Навални. Аз съм политик, който е атакуван заради политическите си виждания. Кой в България е Навални? Кого атакуват за това, че се явява в политиката и помага на хората?", попита той, след като бе осъден на 4 години за участие в схеми за изнудване и контакти с криминалния свят.

Пред ПИК Стъки заяви, че очаква да бъде арестуван и да се превърне в българския Навални - от седмици постоянно бил "репресиран", след като била издигната кандидатурата му за президент. Всъщност Стъки няма право да бъде избиран за такъв, защото не е навършил 40 г. и отпадането му от надпреварата няма да е заради политическа репресия, а заради ЕГН-то му и българската Конституция.

Съгласно чл. 93, ал. 2 "За президент може да бъде избиран български гражданин по рождение, навършил 40 години, който отговаря на условията за избиране на народен представител и е живял последните пет години в страната".

Недков ще навърши 40 през декември.

По-рано днес Стъки беше привикан на разпит в Първо РПУ заради нахлуването му в Министерството на младежта и спорта в петък заедно с ПИК и група от ММА борци.

По повод разпита Недков обясни, че въпросите са били рутинни. Според него не е извършено престъпления, нито нарушаване на обществения ред. "Искат се имената на хората, които са били с нас. Как може да нахлуеш някъде, където имаш пропуск, плащаш наем? Неслучайно правихме записи - точно с тази превенция. Имам 24-часов достъп до сградата, дори в празнични дни и неработно време", обясни той.

Стъки добави, че никой не е нахлул, а "съвсем спонтанно" момчетата от федерацията и майките им са предложили да се влезе при министъра. 

Адвокатът му заяви, че има предварителна проверка по подаден сигнал и се снемат обяснения.

Поводът за публичната разправия бе твърдението на правителствения говорител Антон Кутев, че ММА федерацията е получила 1 милион лева от държавата. Стъки се яви в студиото на Нова, за да опровергава това. След участието му започна интервю с Кутев, но непоканеният Стъки нахлу при него, защото не бил съгласен с казаното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови