Слави с разкритие: Наех същата сцена, която беше в Пловдив, за 3 пъти по-малко пари

OFFNews 14 януари 2019 в 17:14 13463 5

Телевизионният водещ Слави Трифонов коментира откриването на “Пловдив - европейска столица на културата”. Според него общината е платила близо 3 пъти повече за сцената, отколкото струва.

Трифонов пише в личния си Фейсбук профил, че за концерта на стадион "Васил Левски" през 2016 г. той е наел същата сцена, използвана за церемонията по откриването на “Пловдив - европейска столица на културата”.

"Правихме го на същата тази сцена. Верно, беше построена хоризонтално, но това са плоскости, които могат да бъдат наредени нагоре или настрани. Затова се изненадах, когато в БТВ Новините съобщиха, че сцената за откриването струва 2 милиона лева. 2 милиона лева. А аз наех същата тази сцена, от същата немска фирма и тя, заедно с осветлението, видеостените, озвучаването и електрогенераторите, струваше 681 хиляди лева. Същата сцена, от същите хора, аз я взех за 681 хиляди лева", разкрива телевизионният водещ.

Слави Трифонов е категоричен, че за доказателство може да представи фактури, с които е платил сцената. "Искам и европейските културни общинари от Пловдив да извадят фактурите и да покажат за какво точно са платили 2 милиона наши пари", добавя той.

Ето какво написа Слави Трифонов във Фейсбук. Публикуваме коментара му без редакторска намеса:

Гледах откриването на “Пловдив - европейска столица на културата” и си викам: "Нещо не е наред". Да оставим настрана това, че зрителите се сбиха за одеяла, че кукерите бяха кукери наполовина, а долу бяха обути с маратонки, че Теодосий Спасов свиреше на фона на някакъв кашон, че българският еврокомисар Мария Габриел говореше някакви глупости, че пловдивският кмет Тотев говореше още по-големи глупости.. И си викам – кое не е наред?! И изведнъж чатнах – сцената.

Аз тази сцена я познавам. Аз съм я наемал, когато правихме концерт на стадион “Васил Левски”. Правихме го на същата тази сцена. Верно, беше построена хоризонтално, но това са плоскости, които могат да бъдат наредени нагоре или настрани. Затова се изненадах, когато в БТВ Новините съобщиха, че сцената за откриването струва 2 милиона лева. 2 милиона лева. А аз наех същата тази сцена, от същата немска фирма и тя, заедно с осветлението, видеостените, озвучаването и електрогенераторите, струваше 681 хиляди лева. Същата сцена, от същите хора, аз я взех за 681 хиляди лева.

А държавните чиновници са дали 2 милиона. Искате ли да се сетите къде е отишла разликата от близо милион и половина лева? И за доказателство аз веднага мога да извадя фактурите, с които платих същата тази сцена, от същата тази немска фирма. Искам и европейските културни общинари от Пловдив да извадят фактурите и да покажат за какво точно са платили 2 милиона наши пари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12270

5

HristoSliven

14.01 2019 в 18:51

kokoten - 100 000 БОНА?! Ба...мааму - страшен бизнес!

6145

4

kokoten

14.01 2019 в 18:40

МишУенце,ти си голям мишок,аз тия сцени ги наемам за по 100 000 бона...,а тия от вековния град се не накрадоха...мале,що боклук има в тоя град....

5806

3

Мишленце

14.01 2019 в 18:32

Тоя яко се е минал. Наемът за сцената в Пловдив струва малко над 300 хиляди лева. Смешник!

16193

2

SC

14.01 2019 в 18:27

Инфлация, комисионни, застраховки, джобни, алъш-вериш и т.н. Много неща трябва да се отчитат.

6015

1

Ехо

14.01 2019 в 17:39

Ех, Трифонов, като бизнесмен трябва да знаеш, че тука е царството на фактурите! Още утре ще ти обяснят за необходимостта от спешната работа, което оскъпява поръчката и фактури от под изпълнители, предвид сложната работа във височина, бързина и студено време!