Слънчево и горещо днес, дъжд от утре до идната сряда

OFFNews 02 юли 2020 в 06:05 2610 0

Днес времето ще е слънчево и горещо, с максимални температури между 30 и 35 градуса, по-ниски по Черноморието, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Около и след обяд над западните и планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали. Ще продължи да духа слаб изток-югоизточен вятър.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, около и след обяд ще се развива купеста облачност. На отделни места ще превали. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 23°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максимални температури между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

Слънцето днес изгрява в 5:54 часа и залязва в 21:07 часа.

През следващите дни ще остане горещо и предимно слънчево, но след обяд в повече райони в западната половина от страната ще се развива купеста облачност, през почивните дни - и купесто-дъждовна. На места там, повече в събота и неделя, ще превали и прегърми.

В петък и събота вятърът ще е слаб до умерен, от изток-североизток, втория ден в Западна България - временно северозападен; в неделя ще отслабне.

Максималните температури в северозападната част от страната слабо ще се понижат и ще са от 28° до 32°, в югоизточната ще останат до 34°-37°. По Черноморието вероятността за валежи е много малка, дневните температури там ще са до 30°.

В понеделник валежите ще намалеят. Във вторник от северозапад, в Източна България от север-североизток, с умерен вятър, ще нахлува малко по-хладен въздух. На места в Западна и Северна България ще превали и прегърми. В сряда, 8 юли, вятърът ще отслабне, навсякъде ще стане североизточен. На места в Западна България след обяд отново ще има краткотрайни валежи. Преобладаващите максимални температури ще са между 28° и 33°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови