Системата ни убива - майките на деца с увреждания започват нови масови протести

OFFNews 25 септември 2018 в 10:11 26676 0

Майките на деца с увреждания започват серия от масови протести в цялата страна. Те са под наслов "Системата ни УБИВА - Системата е блокирала".

Първите протести са насрочени за следващия вторник, 2-ри октомври. Освен в столицата са предвидени акции във Враца, Пазарджик, Силистра и Стара Загора.

Майките на децата с увреждания настояват за спешни реформи в социалната система, здравеопазването, образованието и съдебната власт.

Ето и информацията за събитието във фейсбук страницата на организаторите: 

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната И ВЪВ ВСИЧКИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ ДА СЕ РЪКОВОДЯ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА. Заклех се."
Това е клетвата, която народните представители; президента и вицепрезидента; и членовете на Министерски съвет, полагат преди встъпването си в длъжност.

120 дни пред Народното събрание стои опъната палатка на протестна инициатива „Системата ни УБИВА“. За 120 дни подобни палатки се опънаха в цялата страна. 120 дни майки на деца с увреждания се надяват да бъдат чути и разбрани от хората, заклели се да се ръководят от интересите на народа си…

120 дни и едва 10-ина народни представители дойдоха да поговорят с нас. За 120 дни наблюдавахме едно умело „тупане на топката“ – отлагане във времето и размотаване с идеята да се откажем, да загубим енергия и протеста ни да отшуми.

За 120 дни ние не се продадохме, не позволихме протеста ни да бъде яхнат, не се отказахме … и няма да се откажем.

Защото ние искаме РЕФОРМИ!
Реформи в социалната система!
Реформи в системата на здравеопазването!
Реформи в образователната система!
Реформи в съдебната с система!

И искаме тези реформи да започнат сега!
Искаме да се спре с „тупкането на топката“ и да се сложи край на този безкраен „Преход“.

Системата десетилетия наред угнетява най-беззащитната част на обществото ни – хората с увреждания. Системата ощетява и съгражданите ни, които нямата досег с хора с увреждания, защото когато една система не работи за най-слабия, тя-просто не работи. А системата се финансира от нашият труд – нашите данъци. Системата е КОРУМПИРАНА и отхвърля всякакви реформи, защото с реформите ще „секне кранчето“ - ще се пресече корупцията.

Системата ни изправи до стената. Нас, майките на деца с увреждания – буквално! И ни направи силни. И ни направи смели. Ние не можем да се откажем от борбата за реформите. Без тях децата ни ще загинат!

Започваме серия от протести до постигане на ВСИЧКИ РЕФОРМИ!
На 02.10.2018 г. организираме първият от тези протести с искане за реализиране на предложените от нас реформи в социалната система!

Ние, майките, търсим подкрепа от ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО! Вярваме, че в България има такова!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови