Ремонтът на жълтите павета ще бъде завършен до 15 септември

Основните дейности се извъшват през август, за да няма затрудняване на движението.

Йоана Георгиева 06 август 2022 в 11:03 3288 1

ремонт на жълти павета на бул.

Снимка Йоана Георгиева

ремонт на жълти павета на бул. "Цар Освободител"

Ремонтът на жълтите павета по бул. "Цар Освободител" между бул. "Васил Левски" и сградата на БАН върви по план, като крайният срок е 10 сепрември, а най-късно може да завърши на 15 септември, коментира пред OFFNews столичният зам.-кмет по строителство Ангел Джоргов.

"В момента изпълняваме три от етапите, те са общо девет в карето централна градска част "Зона 4" между бул. "Цар Освободител", бул. "Дондуков", бул. "Васил Левски" и ул. "Георги Раковски". Условието е да не се работи в 4 зони едновременно, за да има нормална пешеходна и автомобилна проходимост. От около седмица изпълняваме тези три етапа, от които основният е карето по бул. "Цар Освободител", което е затворено за движение", уточни Джоргов.

Няма да се пренареждат всички павета - там, където са в по-добро състояние се запазват.

Относно затрудняването на движението по бул. "Васил Левски" Джоргов увери, че основните дейности се извършват през август, за да приключи ремонтът до 10 септември и най-късно за първия учебен ден движението да бъде пуснато. 

"Проектът предвижда изцяло подмяна на уличното осветление. В момента се работят тръбните мрежи по тротоарите в тези три зони, които са заградени и работят строителите, предвижда се нова инфраструктура - инженерни мрежи в тротоарите и нови настилки от гранит и бетонови плочи. Успоредно с пренареждането на жълтите павета се работи и по тези дейности", съобщи зам.-кметът по строителство.

Ремонтът се изпълнява от обединение от няколко фирми, водещ партньор е фирма “Трейс”.

Средствата за ремонта са 15 млн. лв., по-голямата част е безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма “Региони в растеж”. Това е продължението на ремонта, който е извършват през 2017 г. Договорът с управляващия орган е бил стопиран, но сега е подновен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!