Ремонт на ремонта: Пак пренареждат жълтите павета, които току що пренаредиха, пред парламента

OFFNews 28 септември 2022 в 13:31 8022 5

Жълти павета

Снимка Георги Ангелов/OFFFNews

Жълтите павета в София ще бъдат пренаредени

Жълтите павета пред сградата на Народното събрание ще бъдат пренаредени, съобщи Столична община. 

Екипи на общината констатираха размествания на жълтия паваж на малки участъци от пътните платна на бул. „Цар Освободител“ пред сградата на на парламента. Възложено е на фирмата-изпълнител да създаде организация за пренареждане на паважа в тези зони веднага след стабилизиране на времето и подходящи метеорологични условия, уверяват от общината.

При пренареждането ще се коригира надлъжната и напречната връзка с неремонтираните участъци. Това ще ограничи приплъзването на новонаредения паваж по посока на неремонтираното кръстовище при БАН, в което има широки фуги, позволяващи движение. Пренареждането на всички участъци, в което установено разместване, е за сметка на фирмата-изпълнител, уточняват от "Московска 33".

Обектът е част от основния ремонт на карето между бул. „Цар Освободител“, „ул. Московска“, бул. „В. Левски“ и ул. „Г. С. Раковски“, който е в процес на изпълнение и не е приет от Столичната община. Гаранцията на ремонта е 5 години. 

"Широките фуги при неремонтираната част позволяват разместване на павета. Зоната ще бъде пренаредена от фирмата, когато атмосферните условия позволяват", посочи инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет на Столичната община, по бТВ. Според него само при малка част от пренаредените павета се е получило разместване.

„По принцип трафикът е голям. Има кръстовище с пешеходна пътека. Шофьорите в тази зона набиват спирачки и правят допълнително усилие върху настилката и прехлъзване – избутване“, обясни Красимир Цоклинов, представител на фирмата изпълнител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-480

4

Октим

28.09 2022 в 18:34

Преди време писах и пак ще го повторя! Само като видях лятото какви (100-процентово избягали от зоологическата градина) двукраки екземпляри извършваха тази дейност ... бях сигурен, че от тези павета нищо няма да стане ... Все пак измина около седмица преди всичко окончателно да се срине и с това селската учителка по руски от Самоков може да “бъде безкрайно горда“!!!

75

3

230 млрд баксов

28.09 2022 в 15:03

Останаха ли дебили да вярват на тиквата?

-1200

2

путин хуйло

28.09 2022 в 14:58


Oт 2 години съм обявил, че ще дам 1 милион евро на този, който ми покаже нейде из територията на zадунайски циганистан поне един читав път, или магистрала, или площад, или улица, или тротоар, или дори бордюр! Предложението продължава да е валидно! Досега никой не се е обадил!

8959

1

Станчо Панса

28.09 2022 в 14:42

Значи трафика им бил виновен на изпълнителите. Как са ги наредили тия павета преди 100 години, че са издържали на големия трафик. А Фандъка като ги нареди, заради големия трафик се разместиха на първата седмица?
 
X

Подкастът на OFFNews