Речното чудовищe Джереми Уейд по Viasat Nature и Viasat Explore

OFFNews 23 август 2020 в 07:47 7646 0

Снимка Viasat Nature

Джереми Уейд е зоолог и водещ на световната хитова документална ТВ поредица „Речни чудовища“ в цели девет сезона.

В момента Джереми е водещият „екшън герой“ на Viasat Nature – всяка понеделник вечер след 20:00 с River Monsters и всяка четвъртък вечер след 20:00 – с „Могъщите реки“ по Viasat Nature, а за особено пристрастените почитатели на Джереми, Viasat Explore повтаря „Речни чудовища“ всяка събота след 22:00 часа, след епизода-повторение на „Могъщите реки“ от 21:15 часа.

Джереми Уейд, „най-великия въдичар и изследовател на своето поколение“

Бивш учител по биология и пътешественик до най-отдалечените реки и езера по света в продължение на 30 години, Джереми е публикувал статии в The Times, Guardian, Sunday Telegraph и BBC Wildlife, както и книгата „Речни чудовища“, която е издадена и може да се намери и на български. Предишната му книга „Някъде по лудата река“ (в съавторство с Пол Бут) излиза през 1992 г. и е посрещната със звездни ревюта.

Джереми с тигрова риба на Окаванго, Африка, кадър от сезона на „Речни чудовщиа“ по Viasat Explore

Наричан от някои „най-великия въдичар и изследовател на своето поколение“, Джереми е следван в Instagram от над 266 000 души, а Facebook страницата на ТВ предаването „Речни чудовища“ има над 500 000 последователи.

Предстоящия по Viasat Nature сезон шести е труден за Джереми. Той пътува до отдалечени места, за да разреши мистерии, толкова невероятни, че го задържат цяла година в Южна Америка. От политическите аспекти на преминаването му през Бразилия, Колумбия и Перу до уединеното местообитание на племе в тропическата гора, той кръстоса континента, за да се опита да разгадае всеки инцидент и да улови всеки опасен хищник.

Джеръми със сиамски сом в Камбоджа, кадър от сезон 7 на „Речни чудовища“

В Сезон 7 Джереми е на лов за сладководни риби с апетит към човешка плът. Пътешествието му показва тъмната страна на природата, прелива екшън и авантюризъм с мистерии и ни прави свидетели на драматични преследвания и сблъсък на характерите на човека с почти свръхествествените чудовища.

Джереми с баракуда, кадър от сезон 8 – Флорида кийс, Маями – „Речни чудовища“

Джереми Уейд оставя зад гърба си любимите си реки в осмия сезон на тв поредицата "Речни чудовища" и по Viasat Explore и се отправя към нова територия - океана. Изправени пред бурни морета, дълбоководни гмуркания и екстремни близки срещи с морски твари за пръв път в света, дали Джереми и екипът му ще се измъкнат живи от най-голямото си приключение до момента?

Джереми Уейд на Фиджи с Giant Trevally, която, все пак не е най-голямата и неуловима риба, която някога е хващал в „Речни чудовища“

В деветия и последен сезон на "Речни чудовища", Джереми отправя поглед назад към впечатляващите осем сезона, завръщайки се на някои от местата, за да разбере какво се е променило в изминалото десетилетие. Той ще срещне някои ужасяващи нови чудовища, ще започне интересни разследвания и ще достигне до нови научни открития. Докато пътува по-далеч и изследва в по-голяма дълбочина откогато и да било, попада на най-неуловимата риба в кариерата си.

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови