Пускат движението по Южната дъга между Младост и Горубляне

OFFNews 25 август 2020 в 13:16 4020 0

Движението по Южната дъга между „Горубляне“ и „Младост“ ще бъде пуснато веднага след празничните и почивни дни 6 и 7 септември.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във фейсбук, след като провери строителството. На проверката присъстваха проф. Олег Асенов – член на УС на АПИ, и изпълнителният директор на „ГБС Инфраструктурно строителство“ Тодор Гочев. 

Трасето бе затворено на 14 юни. А на мястото на стария надлез при 40-ти км се прави нов. Строителните дейности в отсечката са в срок, допълни Фандъкова.  С днешна дата се правят пътните възли „Горубляне“ и „Младост“. Завършени са всички изкопни и насипни работи в участъка. 

Сложена е пътна основа и бордюрите на директното трасе. Изградени са 80% от мрежите от инженерната инфраструктура. Полагат се долните пластове на асфалтовата настилка на южния локал в посока към магистрала „Тракия“. Двулентовият път, който имаше на мястото, се разширява в две платна с по 3 ленти за движение в посока. 

С новото трасе на "Софийския околовръстен път" ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови