Провокация нажежи протеста срещу насилието над жени в София (видео)

Ружа Райчева 25 ноември 2021 в 20:11 14546 7

Снимка Ружа Райчева/OFFNews

Стотици столичани се събраха да протестират срещу насилието на жени пред Съдебната палата.

Провокация нажежи протеста под надслов "Нито една повече" срещу насилието на жени в София пред Съдебната палата тази вечер. Към 19:30 ч. провокатори, носещи българското знаме, са нападнали говорителка от трибуната на протеста и са ѝ насинили ръката, разказаха демонстранти пред OFFNews. 

Все още не е сигурно, но протестиращите смятат, че провокаторите са били или представители на ВМРО, или на БНС - Българският национален съюз, ръководен от Боян Расате, който се прочу със скорошното си нападание на ЛГБТИ центъра Rainbow hub.

Очевидци разказаха как група мъже, носещи българския флаг, са се появили на протеста и са се опитали да го разцепят, малко след започването му. Според протестиращите полицаите не са се намесили навреме и са оставили провокаторите да действат твърде дълго. 

Едно от протестиращите момичета сподели, че познава много добре някои от провокаторите и, че те са редовни "посетители" на този вид протести. Те каза още, че е трябвало жените да направят жива верига срещу провокаторите, за да се намесят най-накрая полицаите. 

Протестите под надслов "Нито една повече" са организирани от "Феминистки мобилизации" - феминистки колектив, който се бори за социалното, икономическото и политическото равенство на половете.

Датата се отбелязва всяка година. Тазгодишните протести се случват на фона на увеличаването на случаите на домашно насилие по време на пандемията, поредицата от открити хомофобски и трансфобски атаки над ЛГБТИ жените и общността, както и поредицата от убийства на жени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

26.11 2021 в 04:02

Собственият ти опит звучи убедително. Вярвам, че жена ти трави така с тебе.
Аз имам предвид по-прости неща, като например здравият разум. И генетическите разлики, между другото.

4164

5

Egocentric Eccentric

26.11 2021 в 03:38

Стефане, дай някой пример какво е туй страховито психическо насилие, което според теб е съпоставимо с физическото, на което са подложени не малко жени в България?

Примерно, подлата ти жена, с цел да те унижи, те е оставила да простираш прането на балкона сам, с цел съседите да те видят и да се усъмнят в крехката ти хетеросексуалност?

Или не се преструва достатъчно убедително, че получава оргазъм?

23293

4

Стефан

26.11 2021 в 02:25

Да, така разправят феминистките и педеразите. Нали от това се оплакват постоянно, и против това правят манифестации като на Девети септември. И даже се сърдят, че милион хора не тичкат подире им.

4164

3

Egocentric Eccentric

26.11 2021 в 01:33

Бай Ганьо си е специална снежинка с чувствителна натура.

Нещо да му намекнеш накриво и почва да раздава ритници, щото "пСиХолоГиЧесКо НаСилИе" нали

23293

2

Стефан

26.11 2021 в 01:23

Айде холан. А психилогическото насилие на жените над мъжете, и обществото като цяло, каквото се явяват разните истерични феминистки?

4164

1

Egocentric Eccentric

25.11 2021 в 20:21

Булгар, Булгар