Промени в движението до 15 септември, два трамвая със сменен маршрут

OFFNews 25 август 2020 в 09:33 1986 0

До 15 септември се забранява влизането на автомобили по южното пътно платно на бул. „Асен Йорданов“ в участъка от бул. „Шипченски проход“ до бул. „Проф. Цветан Лазаров“, като движението се извършва двупосочно в северното пътно платно на бул. „Асен Йорданов“ в посочения участък, съобщи Столична община. 

Променя се и движението на част от градския транспорт: Трамвайна линия № 20 ще се движи от метростанция „Опълченска“ до трамвайно ухо „Гео Милев“; Трамвайна линия № 23 се движи по маршрут от ж.к. „Дружба 2“ (ул. „Обиколна“) до ул. „Искърско шосе“. 

Разкрива се временна автобусна линия № 20-ТМ с маршрут: от спирка „Ж.к. Дружба 1” на тролейбусна линия № 11 на ул. „Амстердам” при ул. „Димитър Пешев” наляво по ул. „Димитър Пешев”, ул. „Искърско шосе”, бул. „Асен Йорданов”, бул. „Шипченски проход” и по ул. „Иван Димитров – Куклата” до автостанция Гео Милев. 

Продължава да работи временната автобусна линия № 22-ТМ с маршрут: от автостанция „Изток“ (начална спирка на автобусни линии № 117 и 118) по ул. „Летоструй“, по бул. „Ботевградско шосе“ до гара Подуене, по бул. „Мадрид“, по ул. „Проф. Милко Бичев“, по бул. „Ген. Данаил Николаев“ и наляво по бул. „Ботевградско шосе“ по маршрута до автостанция „Изток“.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута и на трамвайната спирка „Ул. Алеко Константинов“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови