Пада отрицателният PCR-тест за влизане в Сърбия

OFFNews 14 януари 2021 в 12:29 1177 0

Отпада изискването за отрицателен PCR при влизане в Сърбия, съобщиха от Гранична полиция. Новата мярка влиза в сила от днес.

Междувременно други страни въведоха ограничения за пътуващите. От 16 януари отрицателен PCR тест се изисква за влизащите в Ирландия. Той трябва да е бъде направен до 72 часа преди пътуване.

Мярката няма да се прилага към международни транспортни работници, включително превозвачи, пилоти и авиационен екипаж, капитани и морски екипаж, както и към децата до 6-годишна възраст.

Властите в Нидерландия удължиха пълния локдаун в страната до 9 февруари. Запазва се изискването за  негативен резултат от PCR тест за коронавирус, направен до 72 часа преди пристигането в Нидерландия. Остава и задължението за попълване на декларация за наличието на негативен тест за COVID-19 при влизане в страната от всички държави с „оранжев“ (включително и България) или „червен“ код чрез въздушен, морски, автобусен или железопътен транспорт (без автомобилен транспорт).

Ограничения има и от САЩ, където въвеждат изискване за всички пътници, пристигащи с въздушен транспорт в страната, да представят задължителен негативен резултат от тест за COVID-19 или документ, че вече са прекарали заболяването и са се възстановили от него. Новата мярка влиза в сила от 26 януари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови