Отмениха лекция на Станишев в Лондон, замени го „ранобуден“ преподавател

Милен Енчев 27 ноември 2013 в 17:25 22401 45

Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС (архив)
Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС (архив)

 

Лекция на лидера на БСП Сергей Станишев в Лондонското училище по икономика и политически науки (LSE), която е трябвало да се състои вчера (26 ноември), е била отменена. Това съобщиха българи, участващи в групата ДАНСwithme Лондон.

Станишев е бил поканен от London School of Economics в качеството му на председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и възпитаник на лондонската академия, за да говори по темата „Бъдещето на разширяването на Европейския съюз“.

Седмица преди обявената дата обаче участието му е било отменено, без да се посочват конкретни причини. Малко по-рано българите от антиправителствената група в Лондон изпратили писмо до LSE, в което обяснили защо намират поканата към Станишев за неподходяща.

Впоследствие вместо Станишев за лекция по темата е бил поканен преподавателят Димитър Бечев – поддръжник на антиправителствените протести и един от представителите на академичните среди, подкрепящи действията на Ранобудните студенти.

OFFNews потърси за коментар по случая Станишев, но лидерът на левицата не отговаряше на телефона си. Опитът да получим обяснение за отменената лекция от пресцентъра на БСП също удари на камък. След първоначалното обяснение „доколкото зная, не е имало насрочена лекция за ноември“ от служител на пресслужбата, директорът на пресслужбата Валентин Иванов заяви, че службата не може да даде информация от такова естество и ни посъветва да се обърнем с писмено запитване по въпроса към канцеларията на Станишев в централата на БСП на „Позитано“20.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!