От 26 до 31 градуса днес, следобед се очакват превалявания

OFFNews 20 юли 2018 в 04:23 2402 0

Снимка pixabay.com

Днешният ден ще бъде предимно слънчев, с временни увеличения на облачността. Главно в следобедните часове прогнозата на НИМХ-БАН е за валежи и гръмотевици в Централна и Източна България и в планините на Западна България.

Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

Максимални температури ще са между 26° и 31°, за София тя ще е около 26°. Над столицата ще е облачно, но няма да вали, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Възможно е да превали над София област. Валежи с гръмотевици се очакват над областите Варна, Велико Търново, Шумен, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора и Кърджали.

Над планините ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове. На много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, през деня - с временни увеличения на облачността и в следобедните часове на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 23-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Почивните дни също ще бъдат дъждовни. Валежи се очакват всеки ден до 26-и, показва 7-дневната прогноза на НИМХ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови