Облачно и дъждовно днес, ветровито през уикенда

В пет области е обявен жълт код заради валежи. Те са Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас

OFFNews 29 октомври 2020 в 06:11 2012 0

Днес ще е предимно облачно. На отделни места в Родопите и Югоизточна България ще има значителни валежи, в крайните югоизточните райони - придружени с гръмотевици. Предимно слаби ще са преваляванията в останалата част на страната, а в крайните западни райони ще е почти без валежи, ще има и временни намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е предимно слаб.

В пет области е обявен жълт код заради валежи. Те са Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас.

Минималните температури ще са между 8° и 13°, максималните - от 13° до 18°.

Предимно облачно ще е в планините. В повечето райони ще има слаби валежи от дъжд, на отделни места, в Родопите, Странджа и Сакар ще има и по-значителни количества. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Предимно облачно ще е над Черноморието. Ще има валежи от дъжд, в южните райони - значителни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 17-18°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

През следващите дни вятърът от северозапад ще се усили. Ще има променлива, по-често значителна облачност. В петък на много места в Източна България ще има валежи, а в събота и неделя слаби превалявания ще има само на отделни места. В неделя вятърът ще отслабне, но ще остане от северозапад. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между 7° и 12°, в неделя с 2-3 градуса по-ниски, а максималните - между 12° и 17°.

Прогноза: НИМХ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови