Нов опит за нов облик на паметника пред НДК

OFFNews Последна промяна на 10 април 2014 в 18:19 6048 3

След анкети, допитвания и ремонти по спешност за разпадащия се паметник пред НДК Столичният общински съвет най-накрая взе решение да обяви конкурс за нова визия на монумента.

Това се случи на днешното заседание на СОС. Решението беше взето с гласовете на съветниците от ГЕРБ и "Синята коалиция".

От БСП бяха против с мотива, че не харесавт заданието на конкурса - било написано на неразбираем език и нямало изискване за запазване на историческия дух на мястото.

Председателката на групата на БСП Милка Христова обяви, че също не харесва паметника, "около който се прави безразборен секс".

Конкурсът ще се организира от направление "Архитектура и градоустройство" на главния архитект Петър Диков. В журито ще има двама международни представители, а заданието ще бъде преведено и на английски език.

Петър Диков определи дебатите в СОС като избор между "голямата масленка или голямата бутерка" заради чисто политическите аргументи и липсата на творческите аргументи.

Той се надява процедурата около конкурса да приключи бързо и до лятната ваканция на общинарите да има избрани три проекта, които да минат през обществено обсъждане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.04 2014 в 23:16

"шестокрилия п..к" или седмокрил такъв е измишльотина на цървулчета лишени от фантазия и се отнася за един стар виц. По мое време и в средите на истинската бохема келепирджийско бездарие кръстих "разярен катър е6е меланхолична ослица", което име придоби голяма популярност но за съжаление не познаваме напористи селинджъри които с фейсбуци и саитове да популяризират туй име сега. сума ти хора ( не магураджии, комсомолски мекерета и издънки на болшевичата култура) си правеха срещите около "разярения катър", меланхоличната, болната, тъжната ослица, магарица, коза...както си искаха, така го интерпретираха хората :))

11.04 2014 в 12:27

Има възможност да се гласува за премахването на шестокрилия п..к в сайта на Столична община. Не знам дали можем лесно да се отървем от него, но поне да кажем, че не искаме да се харчат още пари за това недоразумение!
http://sofia-agk.com/index.php?option=com_content&task=view&id=391&Itemid=4&mosmsg=%C1%EB%E0%E3%EE%E4%E0%F0%E8%EC+%C 2%E8%2C+%F7%E5+%E3%EB%E0%F1%F3%E2%E0%F5%F2%E5%21

10.04 2014 в 20:55

Оф, секс се правело. Според мен освен да се пикае там, друго не се случва, ама... щом госпожата от БСП казва. Да вземат да го изравнят и да оставят децата да си карат скейтовете там, иначе само ще налеят пари в тази грозотия.