Надежда Куцкова била удушена от единия си нападател

Лилия Христова 07 февруари 2014 в 17:29 2110 2

Обвинените в убийството на 85-годишната Надежда Куцкува остават в ареста. Това реши днес състав на Софийски градски съд.

Свекървата на съдия Нели Куцкова беше убита в дома си в новогодишната нощ. Днес в съдебната зала стана ясно, че двамата обвиняеми за престъплението Станислав Маламов и Велик Корчев са направили пълни самопризнания пред разследващите.

В злополучната нощ Маламов позвънил на вратата на възрастната жена и след като тя отворила, двамата с Корчев нахълтали в апартамента ѝ. Маламов я задържал, като затиснал носа и устата на възрастната жена, за да не вика, докато съучастникът му тършувал, подбирайки какво може да се открадне.

Докато Маламов държал жената, тя починала от задушаване. Тогава на вратата се позвънило, което изненадало двамата похитители и те избягали през прозореца, а след това направили опит да се укрият извън столицата.

След вземането показания от близки на жертвата и обвиняемите, както и след намерените на мястото на престъплението сгъваем нож и цигари, полицията стигнала до двамата извършители.

По-късно двамата направили пълни самопризнания. 

Решението на съда да останат в ареста може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!