На хранилка: Провалени кметове на ГЕРБ влизат в бордове на общински дружества

OFFNews 13 декември 2019 в 15:19 11495 1

Снимка Архив

Николай Жеков

Практиката провалени политици от властта да получават длъжности на хранилка в Столична община продължава. 

Бившите вече кметове на район "Изгрев" Цветомир Жеков и на "Студентски" Димитър Дилчев са предложени за членове на Съвета на директорите съответно на "Чистота Искър" и на Център за градска мобилност. 

Това става ясно от доклад на съветниците Николай Стойнев и Георги Георгиев, който е залегнал в дневния ред на предстоящия СОС. Той още не е публично достъпен. За устройването на наши хора съобщи "Спаси София". 

"Обновеният" екип на г-жа Фандъкова изглежда така: ГЕРБ предлага бившите районни кметове на Студентски град и "Изгрев" да станат временни директори на ЦГМ и Чистота Искър! Хората, които преди месец загубиха доверието на софиянци и си тръгнаха от кметствата, днес се предлагат за шефове на две от най-скандалните общински дружества. Нещо повече, те не се справиха с презастрояването и проблемите в районите си, но се очаква да се справят с дружества, през които минават огромни средства и са символ на корупция и източване!? Партията-майка успешно трудоустроява своите хора", пишат от Спаси София във фейсбук. 

Цветомир Жеков загуби местните избори в "Изгрев", след като за малко не отпадна още на първи тур, с 39,76 срещу 51,31% в полза на новия кмет на района от БСП Делян Георгиев. 

Дилчев получи 40,24 и бе победен от Петко Горанов от ДБ с 50,77%. 

От доклада не става ясно защо точно двамата трябва да попълнят местата в бордовете на двете дружества, които в момента са в непълен състав. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

152

1

Socerez

13.12 2019 в 17:28

Калинка до калинката и до нея пак ..... калинка!
Време е да се смени името на държавата на Калинкова губерня!