МВР арестува украинец за атентата срещу Алексей Петров (обновена)

OFFNews 02 февруари 2016 в 18:50 5212 2

Снимка БГНЕС

Украинец е арестуван за връзка с неуспешния опит за атентат срещу Алексей Петров. 

За момента МВР нито потвърждава, нито отрича това. 

По информация на БНТ задържаният е Роман Лугиненко, като вече му е повдигнато обвинение, а с решение на СГС Лугиненко остава за постоянно в ареста. 

По неофициална информация задържаният е искал да си отмъсти на Петров, защото по времето, в което е бил служител на ДАНС, му е наложил забрана да пребивава в страната.

Очаква се утре прокуратурата и спецслужбите да излязат с официална информация по въпроса. 

В края на октомври миналата година неизвестни стреляха срещу автомобила на Алексей Петров с два гранатомета, като единият снаряд не се взриви, а другият не улучи колата му.

Петров определи първоначално опита за покушение като грешка, а след това обяви награда от 100 000 долара за достоверна информация, която да помогне за залавянето на виновниците.

Той посочи, че е започнал и свое разследване, в което ще се включат и международни експерти. 

Това беше втори опит за покушение срещу бившият съветник в ДАНС. На 15 август 2002 г. той беше прострелян в гърдите и крака на излизане от офиса си в сградата на басейн "Спартак" в София.

През 1999 г. Петров пък беше прострелян в крака от Кирил Киров - Японеца. Това обаче се смята за грешка, след като Японеца обяви, че е стрелял погрешка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!