Кучешка градинка до детска площадка във Варна. Посещават я предимно питбули и добермани

Ирина Евгениева 31 октомври 2020 в 09:24 7017 1

Градинка за кучета, разположена в непосредствена близост до детска и спортна площадка във Варна, тревожи родители. Причината е, че я посещават предимно питбули и добермани без намордници.

За проблема алармира читател на OFFNews.

"Площадката за кучета се намира в район "Одесос" до читалище Христо Ботев на улица "Черни връх". Там е единственото по-голямо пространство в целия квартал. Има спортно игрище, детска площадка и пенсионерски клуб. Между дърветата има алея, на която се карат велосипеди и тротинетки. Тази градинка за кучета е точно до детската площадка и е залепена до входа на алеята", разказа живущ в района, който пожела да остане анонимен.

По думите му големите кучета, когато чакат да влязат в градинката, са на място, където децата тичат.

"Кучетата са предимно добермани и питбули, редовно са без намордници и е много опасно. Децата се плашат. Площадката не се почиства редовно, а собствениците на кучета също не събират изпражненията на кучетата си и миризмата е ужасна. Мястото на тази площадка не е тук", категоричен е читателят, подал сигнала.

На 23 юли в непосредствена близост питбул разкъса малко куче пред погледите на деца и техните родители, припомня той.

След тази случка жителите на район "Одесос" са входирали множество сигнали за премахване или преместване на опасната кучешка градинка от това място.

Потърпевшите са предложили място, където площадката да бъде преместена, но от общината им е отговорено, че няма място и ще ремонтират градинката.

Ремонтът вече е започнал с демонтаж на оградата. Но според жителите на района това не е решение на проблема, а само ще го задълбочи.

Кучешката площадка е от много години, но преди кварталът е бил предимно с къщи, а сега има много ново строителство и много деца. Детските площадки в района са само две, което означава, че родителите нямат алтернатива за друго място за игра на децата си.

"Въпрос на време е да се случи пореден инцидент", убеден е жителят на квартала.

Редакцията потърси Община Варна за коментар, но до момента нямаме отговор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

1

Вержин-ия

01.11 2020 в 18:56

Пишете откровени и НЕПРОВЕРЕНИ глупости. На 20м от тази дет.площадка ИМА още 2.Една за по-малки деца и втора за по-големи. В радиус от 100м има ОЩЕ 4 дет.площадки. Да ви пратя ли локация и снимки, ме май си ги изсмуквате от пръстите тези глупости. А в куч.градинка се разхождат всякакви породи кучета, като питбули няма. Проверете, градинката е видима, снимайте няколко дни ако трябва. Да видите колко питбули има там.