Кралев изписан от интензивно, вече ще бори коронавируса у дома

OFFNews 07 септември 2020 в 13:43 4439 1

Снимка Архив

Министърът на спорта Красен Кралев е изписан за домашно лечение след 12 дни в Интензивното отделение на болницата "Света Марина" във Варна. 

На 23 август бях диагностициран с COVID-19. Само три дни по-късно здравословното ми състояние се влоши и бях приет в УМБАЛ “Света Марина” във Варна - с диагноза двустранна пневмония и остра дихателна недостатъчност. През последните 12 дни бях в Интензивното Респираторно Отделение на Клиника по пневмология и фтизиатрия на болницата. Лекарите положиха огромни усилия да се справят със заболяването ми и успяха. От днес лечението ми продължава в домашни условия, до пълното изчистване на организма от вируса", написа Кралев.

Той благодари на лекарите и призовава: 

"Скъпи приятели, не подценявайте жестокостта на коронавируса, не омаловажавайте труда на медиците, които са изолирани от близките си и изложени на огромна опасност за живота си всеки ден. Тези хора заслужават огромна благодарност и уважение от цялото общество. От началото на пандемията до този момент всички знаем, че етиологично лечение на К19 няма. Лечението се съобразява с индивидуалните особеностите на протичане на инфекцията при всеки пациент и крие сериозни рискове и за тези, които го предписват, и за тези, на които се прилага. Вирусът е жесток и от него се умира - който още вярва в конспирации, си е за негова сметка. COVID -19 може да направи тромби в белите дробове, може да предизвика вторична инфекция, усложнява диабета, хипертонията, всички сърдечно-съдови заболявания.......никой не е застрахован". 

Има само една гаранция - просто да не се срещаме с вируса. Това означава да спазваме всички епидемични мерки. И пазете лекарите – ще ни трябват", написа още в социалните мрежи министърът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови