#КосмическаПоща: Ученици изпращат писма в Космоса

OFFNews 09 септември 2020 в 14:56 3685 0

Между 15 септември и 23 октомври учениците от цялата страна ще могат да изпратят в Космоса картички с послания към бъдещето.

С началото на учебната година България ще стане част от международната програма на предприемача и филантроп Джеф Безос - #КосмическаПоща. 

Посланията ще бъдат изстреляни с ракетата New Shepard, разработена от компанията на Безос, Blue Origin. Програмата е възможност за учениците от цялата страна да представят своята роля в бъдещето на планетата и да потърсят отговор на въпроса „Защо Земята има нужда от Космоса?“.

Писмата ще бъдат изпратени обратно с пощенски печат „Летял в Космоса”. 

Картичките ще бъдат събирани от всяко училище от куриери на "Спийди", а физическа пощенска кутия ще бъде разположена в детския научен център „Музейко". 

България беше поканена да се включи в #КосмическаПоща от сдружението с идеална цел „Клуб за бъдещето“ чрез базирания у нас фонд за рискови инвестиции BrightCap Ventures. Инициaтивата ще се осъществи с подкрепата на МОН и Регионално управление по образование София-град в сътрудничество с българската космическа компания Ендуросат, Спийди, Музейко и Фондация „Америка за България”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови